La Ciurbeşti, drumul este refăcut cu moloz şi resturi de beton provenit din demolări (FOTO)

vineri, 20 septembrie 2013, 13:29
2 MIN

În comuna Miroslava se aplică o nouă tehnologie în domeniul lucrărilor de infrastructură rutieră. Locul pietrei sparte folosite ca fundaţie pentru drum a fost luat în satul Ciurbeşti de moloz şi resturi de beton provenit din demolări. „S-au aruncat efectiv pe stradă bolovani de beton din care ies sârmele de fier beton. Dacă treci cu un camion poate n-ai probleme, dar o maşină mică rămâne fără cauciucuri în doi timpi şi trei mişcări. Las la o parte că bolovanii sunt aruncaţi fără nicio noimă, pe unde se nimereşte, că nici nu mai pot ieşi cu maşina din curte“, a spus Florin Cojocaru, din Ciurbeşti.

Primarul comunei Miroslava, Dan Niţă, a confirmat situaţia, dar a precizat că este doar temporară şi este datorată reliefului zonei. „Drumurile sunt în pantă, iar piatra nu ţine. M-am consultat şi eu cu alţii şi am întrebat ce să pun ca fundament ca să ţină, nu să mă trezesc că se face praf drumul în câţiva ani. Vom compacta bucăţile de beton şi odată intrate în pământ, acolo rămân. Oamenii ar vrea să încep drumul azi şi să-l termin ieri, dar asta nu se poate. Când vom termina lucrările, totul va fi în regulă“, a spus Niţă.

Lucrările de pe uliţele din Ciurbeşti se efectuează pe o lungime de aproximativ 3 km. Conform precizărilor primarului, lucrările se vor finaliza în cursul anului viitor, când betonul concasat va fi acoperit cu asfalt.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii