La cules puncte din vecini

vineri, 09 decembrie 2016, 02:43
3 MIN
 La cules puncte din vecini

 CSM Poli pleacă astăzi în nordul Moldovei, pentru meciul de mâine cu FC Botoşani, din etapa a XX-a a Ligii I de fotbal

 
 
Doar o zi ne mai desparte de derbiul fotbalistic al Moldovei. Mâine, la Botoşani, FC va întâlni pe CSM Politehnica Iaşi. Oaspeţii vor pleca în această după amiază spre oraşul din nordul Moldovei, după un antrenament, care va avea loc în cursul dimineţii. Ieşenii au etalat un tonus optimist ieri, la conferinţa de presă organizată în Copou, la care au participat antrenorul Eugen Neagoe şi jucătorii Milan Mitic şi Branko Grahovac.
E o partidă foarte importantă pentru noi. Nu doar că e derbiul Moldovei, dar şi miza punctelor e mare. Ne dorim cele trei puncte, avem mare nevoie de ele, vom face totul să câştigăm. Botoşani este o echipă bună, chiar dacă nu trece printr-o perioadă fastă, având cinci meciuri fără gol marcat. Acest lucru crează o presiune în plus într-o echipă agresivă, care face presing foarte bun. Important este însă cum vom juca noi. Trebuie să fim concentraţi şi să avem o determinare bună” a spus Neagoe, care e ceva mai liniştit în ceea ce priveşte efectivul: “L-am pierdut pe Hotoboc, care e suspect de meningită, rămân accidentaţi Târşa şi Chelaru. În schimb, chiar dacă nu sunt la capacitate sută la sută, pot reveni Mitic, Ştefănescu şi Bosoi, ceea ce ne face puţin mai puternici decât la meciul contra Concordiei. E posibil să revină şi Caparco”.
Şi jucătorii cred că pot pleca neînvinşi de la Botoşani. “Va fi un joc greu, pe terenul unei echipe care etalează acasă o determinare ieşită din comun, care face presing avansat. Trebuie să fim foarte bine organizaţi, să scoatem maximum din acest joc” a declarat Mitic, completat de Grahovac: “Botoşani nu a marcat de cinci meciuri. Asta spune foarte mult despre forma lor. Totuşi, ne aşteaptă un meci foarte dificil. Avem un moral mai bun, încredere mai bună după ultimele rezultate. Îmi doresc să câştigăm măcar un punct, trei puncte ar fi perfect”.
Jucătorii au ezitat să se refere mai în amănunt la problemele financiare ale clubului, după ce Fundaţia Sportului Ieşean a anunţat că va aloca un milion de lei pentru scoaterea din impas a unei grupări care are datorii de peste 2,3 milioane lei şi fotbalişti care pe 15 decembrie ajung la trei salarii restante. “Am înţeles că din banii pe care urmează să-i primească clubul s-ar putea să ni se dea un salariu. Am ajuns să ne bucurăm că luăm un salariu din trei” a spus Grahovac, în timp ce Mitic a precizat: “Vom juca pentru echipă, pentru noi, să fim plătiţi”. Neagoe a fost şi mai rezervat pe tema amintită: “Chiar dacă jucătorii au pus întrebări pe tema salariilor, s-au pregătit normal”.
Partida dintre FC Botoşani şi CSM Poli, de mâine, începe la ora 18:00. 
 
 
 
 
 
 

Comentarii