La dezbaterea bugetului pe 2016, ieşenii i-au cerut lui Chirica autostradă

joi, 04 februarie 2016, 02:57
1 MIN
 La dezbaterea bugetului pe 2016, ieşenii i-au cerut lui Chirica autostradă

Proiectul realizării unei autostrăzi între Iaşi şi Târgu Mureş a fost unul dintre subiectele discutate ieri în cadrul unei dezbateri publice desfăşurate la Primărie, cu ocazia prezentării bugetului pe 2016.

Cu toate că dezbaterea a vizat proiectul de buget al Iaşului pe anul în curs, participanţii la întâlnire au atins şi subiecte care nu ţin în mod neapărat de activitatea Primăriei, alături de autostrada fiind amintită şi problema lipsei unui spaţiu adecvat pentru Filarmonică.

Intervenţia unui cetăţean pe tema autostrăzii, care i-a solicitat primarului interimar Mihai Chirica să sprijine cu mai multă forţă proiectul, l-a determinat pe edil să aibă o reacţie tranşantă.

„Ar trebui să le fie ruşine tuturor guvernărilor de până acum. Autostrada este o nevoie a Moldovei. Noi nu cerem să fim trataţi altfel, ci la fel ca alte zone din ţară“, a spus Chirica.

Alte intervenţii ale ieşenilor au fost punctuale pe probleme locale ce ţin de zonele în care locuiesc, întâlnirea semănând mai mult cu o sesiune de audienţă decât una de dezbatere reală.

Cu toate acestea, au fost propuse şi unele proiecte, unul dintre acestea vizând un program de educare a copiilor cu privire la circulaţia cu bicicleta pe carosabil. În rest, propunerile au făcut referire în special la asfaltarea de străzi, amenajarea de alei sau întreţinerea de spaţii verzi.

Comentarii