La UMF s-au încheiat înscrierile, la Politehnică mai ţin o săptămână

luni, 24 iulie 2017, 01:50
3 MIN
 La UMF s-au încheiat înscrierile, la Politehnică mai ţin o săptămână

Ieri s-a încheiat perioada de admitere la Universitatea de Me­dicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“, însă numărul de dosare care au fost depuse în acest weekend s-a redus comparativ cu celelalte zile, cei mai mulţi candidaţi înghesuindu-se în primele zile. Astfel, dacă la Medicină, la cele trei specia­lizări, au fost depuse 326 de dosare luni, în prima zi de admitere, sâmbătă au fost depuse doar 39 de dosare, iar duminică 17, în total fiind 1282 de candidaţi pentru cele 297 de locuri la buget şi 182 la taxă de la specializarea Medicină, 50 la buget şi 142 la taxă la specializarea Asistenţă Medicală Generală şi cele două locuri la buget şi 45 de locuri la taxă la Nutriţie şi Dietetică.

La Facultatea de Medicină Den­tară, în prima zi, la cele două specializări, au fost depuse 76 de dosare, sâmbătă, doar 125, iar duminică – patru, în total fiind 313 candidaţi, 194 pentru specializarea Medicină dentară şi 119 la Tehnică Dentară. La Farmacie au fost depuse în prima zi  29 de dosare, miercuri, când au fost depuse cele mai multe dosare, au fost 49 de candidaţi înscrişi, iar sâmbătă şi duminică, câte trei candidaţi în fiecare zi. Astfel, pentru cele 98 de locuri la buget şi 94 la taxă s-au înscris 138 de candidaţi.

La Fa­cultatea de Bioinginerie Medicală, la cele două specializări, au fost depuse în prima zi 95 de dosare, sâmbătă  – 10, iar duminică, doar 6. În total, pentru cele 130 de locuri la buget la cele două specia­lizări, respectiv 56 la taxă, s-au înscris 289 de candidaţi. În acest moment, pentru cele 694 de locuri la buget şi 629 de locuri la taxă disponibile la nivelul întregii universităţi, au fost depuse 2.022 de dosare.

La Universitatea Tehnică, doar 21 dosare în week-end

Înscrierile la Universitatea Teh­nică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIAŞI) continuă, chiar dacă perioada de depunere a dosarelor la celelalte universităţi s-a în­cheiat. Astfel, absolvenţii de liceu mai au ocazia să se înscrie la cele nouă facultăţi la care nu se susţine examen de admitere până pe data de 31 iulie. În weekend, numărul de dosare depuse a scăzut însă considerabil comparativ cu zilele precedente. Astfel, dacă joi şi vineri au fost depuse peste o sută de dosare în fiecare zi, sâmbătă, doar 16 candidaţi şi-au depus actele pentru locurile la buget, iar trei pentru cele la taxă. Ieri, doar doi candidaţi au mai depus dosare pe toată durata zilei, pentru locurile la buget.

Până în acest moment sunt depuse 2.389 de dosare pentru locurile la buget şi doar 72 de dosare pentru cele la taxă. Cifrele arată însă doar prima opţiune a candidatului, dintre aceştia fiind însă care au optat şi pentru alte specializări. Reprezentanţii TUIAŞI sunt de părere că. în săptămâna care tocmai a început, până la finalul perioadei de admitere, vor mai fi depuse dosare, mulţi dintre candidaţii care nu au intrat la alte universităţi reorientându-se spre facul­tăţile de la Politehnica ieşeană.
 
Cele două dosare care au fost depuse ieri au fost pentru Facultatea de Hidro­tehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului şi la Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial. Sâmbătă, cele mai multe dosare au fost depuse la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, trei pentru locurile la buget şi două pentru cele la taxă, patru la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, trei la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi In­for­matică Aplicată şi la Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial şi câte două la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Ma­terialelor şi la Facultatea de Hidro­tehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului.
 
Până în acest moment, la facultăţile la care nu se susţine examen de admitere sunt 84 de candidaţi la Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, 183 de candidaţi pentru buget şi 16 pentru locurile la taxă la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, 173 de dosare la buget şi unul la taxă la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, 369 de dosare la buget şi unul la taxă la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, 202 dosare la buget şi două pentru cele la taxă la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată, 103 dosare pentru buget şi două pentru locurile la taxă la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, 300 la buget şi 4 pentru taxă la Facultatea de Mecanică, 39 pentru buget şi 14 la taxă la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor şi 59 de dosare la buget şi două la taxă la Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial.  
 
 

Comentarii