La UTI, anul universitar s-a deschis cu concedieri printre angajaţi şi premii pentru studenţi

joi, 01 octombrie 2015, 12:55
1 MIN

Deschiderea noului an şcolar la Universitatea Tehnică Gh. Asachi a avut loc oficial în cursul zilei de azi, în sala de conferinţe a Rectoratului, de la ora 10, cu premierea a 11 studenţi merituoşi dar şi cu veşti rele.

Printr-un vot organizat ad-hoc cu membrii Senatului aflaţi în sală, s-a decis desfacerea contractelor de muncă a cinci angajaţi ai instituţiei care predau, dar care au fost exmatriculaţi de la doctorat şi nu mai au dreptul de a preda din acest motiv.

Veştile rele au venit ieri seară, printr-o ordonanţă de urgenţă, care permite angajaţilor de la catedră, care sunt în prezent doctoranzi, să rămână iar cei care nu s-au ţinut de lucrarea de doctorat să li se desfacă contractele de muncă. Lista cu cei 18 vizaţi a trecut ieri dimineaţă prin Consiliul de Administraţie şi a fost mai apoi votată pe loc, imediat după anunţul făcut de Neculai Seghedin, prorector, responsabil pe activitatea didactică.

Cei 11 studenţi care au fost premiaţi în cadrul deschiderii oficiale sunt câte un reprezentant de la toate facultăţile din cadrul UTI. Nouă premii a câte 1.000 de lei fiecare au fost oferite de BRD, iar două premii, de aceeaşi valoare au fost înmânate de Universitate. 

 

Comentarii