Laborator de cercetare la UTI unic în ţară, în domeniul energiei durabile

luni, 02 februarie 2015, 02:50
1 MIN
 Laborator de cercetare la UTI unic în ţară, în domeniul energiei durabile

Universitatea Tehnică „Gh. Asachi“ va investi peste trei milioane de lei în modernizarea unui imobil în care funcţionează un laborator de cercetare.

Potrivit reprezentaţilor instituţiei, iniţiativa face parte dintr-un proiect integrat prin care se va crea „o infrastructură unică în ţară de cercetare multidisciplinară în domeniul energiei durabile“. În laboratorul care va fi modernizat funcţionează Departamentul de Mecanica Fluidelor, Maşini şi Acţionări Hidraulice şi Pneumatice. UTI a lansat o licitaţie pentru atribuirea contractului, iar selecţia unui constructor va avea loc pe 16 februarie.

Lucrările constau în realizarea documentaţiilor tehnice, obţinerea de avize, realizarea lucrărilor de construcţii, furnizarea şi montarea de echipamente şi utilaje şi, nu în ultlimul rând, elaborarea şi eliberarea certificatului de performanţă energetică a clădirii. Pe lângă extinderea clădirii, proiectul integrat mai prevede modernizarea altor şase spaţii de cercetare şi dotarea a 11 laboratoare cu echipamente, instalaţii, utilaje şi mobilier.

 

Comentarii