Lăsaţi-vă de fotbal! (VEZI GALERIILE FOTO)

vineri, 10 mai 2013, 01:50
5 MIN

CSMS Iaşi – Astra Giurgiu 0-2 (0-1), în etapa a XXX-a a Ligii I de fotbal. Iaşul a pierdut un joc în care a avut o evoluţie penibilă

 

CSMS: Irimia – Mitic, Creţu, Tincu, Vladu – Milea, Cl. Tudor (’46 – Semenenko) – Onofraş, Moutinho (’71 – Cl. Ionescu), Ciucur – Pătulea (’80 – Herghelegiu). Antrenor: Sorin Cîrţu.
Astra: S. Lung– Măţel, Ben Youssef, A. Mureşan, J. Morais – Yahaya, Seto – Enache, Budescu (‘90^1 – Bărboianu), Tembo (’84 – William) – Fatai (’76 –  Ivanovski). Antrenor: Daniel Isăilă.
Cartonaşe galbene: Mitic (’45), Moutinho (’45) – Măţel (’28), Seto (’78), Ben Youssef (’85).
Arbitri: Ov. Haţegan (Arad); Oct. Şovre (Oradea), G. Stroe (Piteşti).
 
0-1, min. 9: şutul lui Budescu, deviat de Tincu, îl păcăleşte pe Irimia, ieşit prea mult din poartă;
0-2, min. 85: Ivanovski reia din careul mic după o pasă a lui William din lateral stânga.
 
Imaginaţi-vă o şcoală în care o armată de directori şi profesori incompetenţi nu pot ţine în frâu o clasă ce s-ar umple de corigenţi dacă notele s-ar acorda just! Cam aşa a ajuns să arate CSMS Iaşi! Ieri, într-un nou meci care ar fi putut însemna startul renaşterii, trupa ieşeană s-a umplut de ridicol, de penibil! Drept urmare, Astra, o formaţie cu jucători mult mai valoroşi, dar care naviga fără busolă de mai bine de o lună, nu a avut nicio problemă în a se impune în Copou, chiar dacă jocul giurgiuvenilor a scârţâit de multe ori.
Evoluţia gazdelor, pentru care ar trebui inventate noi epitete cu sensuri negative, a început să fie developată rapid, ratarea mare a lui Seto (min. 4) fiind urmată de încasarea unui gol stupid, “specialitatea casei” la Iaşi. La pauză s-a intrat cu 0-1 doar pentru că Fatai şi-a bătut joc de două oportunităţi importante de finalizare, avute în minutele 20 şi 37. Iaşul, care a pâlpâit vreme de vreo zece minute între cele două ocazii ale vârfului oaspeţilor, interval în care Moutinho (’25) a şutat periculos, Tincu (’25) nu a înscris din careul mic, iar “capul” lui Pătulea (’31) a fost prins de Lung, s-a stins de tot la pauză.
Drept urmare, în actul doi, teoretica tentativă de egalare s-a redus la două şuturi trimise de la distanţă de Onofraş. În rest, o mare de indolenţă şi erori pentru care ai fi dat afară şi de la o grupă de juniori! Şi cum Astra a arătat de ce a făcut doar patru puncte în ultimele şase runde, spectacolul jalnic a alungat din tribune şi pe puţinii spectatori care au mai crezut în faptul că la clubul din Copou mai există măcar orgoliu. Dramul de speranţă dat de tabela “mică” a fost pierdut în minutul 85, când Ivanovski a înscris un gol care a transformat ultimele minute de joc într-un supliciu total pentru cei care iubesc Iaşul fotbalistic.
 
Prunea: “Jenant!”
 
^ Avrămia nu a fost nici rezervă. Cîrţu a anunţat că jucătorul i-a comunicat înainte de joc că îl doare tendonul. ^ Foşti internaţionali, Găman şi Florescu au fost rezerve la oaspeţi. Ultimul a văzut cartonaşul roşu, în minutul 61, într-un moment în care se afla la încălzire! “Nu ştiu ce s-a întâmplat. A fost un corner clar al nostru, nu ni s-a dat, probabil a protestat de pe margine. Nu e normal ce a făcut. Probabil va sta două etape, într-un final de sezon în care avem nevoie de toţi jucătorii” a detaliat Isăilă. ^ După ce a refuzat să răspundă întrebării “A fost cel mai slab joc din acest an?”, preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a recunoscut apoi că “în repriza a doua am fost jenanţi!”. Şeful executivului ieşean a anunţat remanieri serioase din vară – “Dacă mai rămân din vară, pentru că, probabil, voi fi primul chemat să dau explicaţii, vor pleca mulţi de aici. Sunt jucători care au fost doi ani în concediu de odihnă!” – şi i-a luat apărarea lui Cîrţu: “Şi Mourinho putea veni, nu cred că reuşea mai mult. Totuşi, mergem la Cluj să ne batem pentru cele trei puncte”.
 
Declaraţiile tehnicienilor
Sorin Cîrţu: “Dacă la Chiajna am avut mai multe remarcări, astăzi sunt dezamăgit de atitudine, de resemnare, de blazarea jucătorilor. Au fost 11 total diferiţi faţă de etapa trecută sau chiar de meciul de la Braşov. Iaşul nu este capabil să joace în sistemul luni-joi, în suflet mi-a fost frică de ceea ce s-a întâmplat astăzi. Problemele fizice generează şi probleme psihologice. Mai ales în repriza a doua, agresivitatea a fost zero. În plus, am făcut cadouri iarăşi la goluri. Sunt dezamăgit, răvăşit, confuz. Nu ştiu ce să mai spun! M-am bazat pe experienţa mea când am venit, mai ales că mai erau şapte jocuri nu foarte grele. Am ajuns însă într-o situaţie umilitoare, deşi, profesional, nu-mi reproşez nimic. Le-am explicat tot jucătorilor, am pregătit meciul foarte bine. Dacă mi se cere de către domnul primar şi mâine plec!”
Daniel Isăilă: “A fost un joc pe care l-am dominat tactic de la început la sfârşit. Am înscris relativ repede, puteam închide jocul în prima repriză, când am ratat 3-4 ocazii. Am cedat apoi deliberat posesia, pentru a închide culoarele şi a miza pe contraatac. Am avut emoţii până la final, însă a ieşit bine. Nu vreau să comentez jocul Iaşului”.
 

 

Comentarii