Liberalii din Iaşi pornesc în lupta pentru alegeri cu personaje controversate

sâmbătă, 28 februarie 2015, 02:56
2 MIN
 Liberalii din Iaşi pornesc în lupta pentru alegeri cu personaje controversate

Filiala ieşeană a PNL şi-a de­semnat principala structură de conducere.

Comitetul Judeţean Executiv, format din 21 de membri, reprezintă practic echipa pre­şedintelui filialei, Cristian A­domniţei. Comitetul este cel care organizează şi conduce activitatea filialei între şedinţele Biroului Politic Judeţean, care îi validează ulterior deciziile. „Avem cea mai puternică echipă. Sunt convins că la alegerile locale din 2016 vom oferi ieşenilor şansa de a avea o administraţie locală competentă, vizionară şi eficientă“, a declarat preşedintele PNL Iaşi, Cristian Adomniţei.

Din Comite­tul Judeţean Executiv fac parte primari din judeţ, consilieri ju­deţeni şi locali, parlamentari şi şefi de instituţii publice. Dintre membri lipseşte unul dintre cei mai importanţi primari ai PNL din judeţ, Benone Moruzi, din Aroneanu, dar este prezentă fosta secretară a deputatului PNL Relu Fenechiu sau deputatul Grigore Crăciunescu. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni de în­chisoare cu suspendare pentru că, în perioada în care a îndeplinit funcţia de primar al Paşcaniului, a încheiat nouă acte juridice cu firme al căror reprezentant era fiul său, unul dintre acestea vizând concesionarea unui teren la un preţ subevaluat.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus totodată interzicerea dreptului de a fi ales în autorităţi pu­blice sau funcţii elective publice. „Dom­nul Moruzi nu face parte din Biroul Permanent, din rân­durile căruia sunt desemnaţi membrii Comitetului Executiv. Conform statutului, parlamentarii sunt membri de drept ai Comitetului. Oricum, în cazul domnului Crăciunescu nu exis­tă o sentinţă definitivă a in­stan­ţei“, a explicat liderul consilie­rilor locali PNL, Marius Dan­gă.

 

Comentarii