Lotul prinde contur

sâmbătă, 01 iulie 2017, 01:43
4 MIN

 

CSM a revenit ieri acasă după stagiul de pregătire de la Tiraspol. Iaşul încearcă să-l transfere pe Ştefănescu, FCSB cerând 50 000 de euro
 
 
CSM Politehnica Iaşi a încheiat ieri cantonamentul verii, care s-a derulat la Tiraspol, în Republica Moldova. După un antrenament, derulat în cursul dimineţii, delegaţia ieşeană a revenit în ţară, fotbaliştii primind liber până luni seară, când va fi programată o şedinţă de pregătire, în Copou.
La finalul celor două săptămâni de pregătire centralizată, conducătorii Iaşului au tras primele concluzii în privinţa lotului de jucători, care a început să prindă contur.
Dacă nu vor apărea probleme (medicale, de legitimare etc.) sau optica şefilor nu se va schimba, sezonul 2017-2018 va fi abordat sigur cu portarii Ivan Kelava (croat, legitimat ultima dată la Debrecen, în Ungaria, unde nu a jucat) şi Alexei Koşelev (moldovean, de la Şerif Tiraspol) şi juniorul Teodor Axinte. Juniorul moldovean Janoş Brânză, care era vizat a fi al treilea portar, nu va mai fi reţinut în lot, el având o situaţie contractuală complicată. În vizor rămâne şi Ştefan Târnovanu, un alt junior.
Postul de fundaş dreapta va fi acoperit de Gabriel Bosoi şi Tiago Miguel Monteiro de Almeida, un jucător din Capul Verde care a fost legitimat anul trecut la Moreirense (locul XV din 18 echipe în primul eşalon portughez). Stoperi vor fi titularii din sezonul trecut, Ovidiu Mihalache şi Cosmin Frăsinescu, precum şi Andu Moisi, revenit după împrumutul de la Ştiinţa Miroslava. Pentru al patrulea loc de fundaş central se caută soluţii, Eridson Mendes Umpeca, din Guineea Bissau, venit de la Freamunde, locul XXI din 22 în liga a doua portugheză fiind încă în probe. Vulnerabil este postul de fundaş stânga, acoperit acum doar de Ionuţ Panţîru, care nu a reuşit să facă uitate plecările lui Ţigănaşu sau Sato.
Şi la capitolul mijlocaşi centrali sunt încă probleme, singurele certitudini fiind Ionuţ Cioinac (Pandurii Târgu Jiu) şi Pedro Rafael Amado Mendes. Deşi este venit de la o echipă din liga a treia portugheză, Pinhalnovense, portughezul este lăudat de capii clubului. În zona centrală au mai jucat Chelaru, pe care Iaşul vrea să-l împrumute iarăşi şi Alexandru Vremea (Zimbru Chişinău), moldoveanul urmând a mai fi testat. La Marius Iosipoi s-a renunţat.
Şi pe flancuri Iaşul mai doreşte să aducă un jucător. Dacă Luis Carlos Almada Soares “Platini” (Republica Capului Verde, venit de la Dibba Al Hisn, locul V în prima ligă din Emiratele Arabe Unite) şi Luwagga William Kizito (Uganda, sosit de la Rio Ave, locul VII în primul eşalon portughez) sunt priviţi ca prime variante pe dreapta, respectiv pe stânga, variantele de rezervă sunt Vlad Danale, junior care a lăsat o bună impresie şi moldoveanul Danu Spătaru, fotbalist polivalent, trecut pe la Astra şi Dinamo, care nu este încă legitimat. Iaşul doreşte să mai aducă un mijlocaş de profil ofensiv, una din ţinte fiind Cătălin Ştefănescu. Nemţeanul, care a jucat anul trecut la CSM sub formă de împrumut de la FCSB, şi a făcut-o, per ansamblu, foarte bine, a fost evaluat de bucureşteni la 50 000 de euro pentru transfer definitiv, după ce variantele căutate pentru a-l împrumuta la Viitorul nu s-au materializat.
În avanposturi, situaţia este clară, Andrei Cristea, Alexandru Boiciuc, Adrian Moldovan şi brazilianul Tito Fernando da Silva Pinto, venit de la Confiança (liga a treia braziliană) fiind variantele avute la dispoziţie de Flavius Stoican. La Tiraspol s-au mai pregătit şi alţi jucători tineri, Asăvoaei, Dodan şi Sonea, cărora li se vor căuta echipe, pentru a fi împrumutaţi.
În concluzie, Iaşul mai caută, la această oră, un fundaş stânga, un stoper, un mijlocaş central şi un mijlocaş ofensiv.
Alte clarificări sunt aşteptate să apară săptămâna viitoare, când CSM intenţionează să joace două meciuri amicale: marţi, de la ora 19:00, cu Ştiinţa Miroslava şi sâmbătă, cu un alt  adversar una dintre variante fiind Dacia Brăila. Partida de verificare contra Dinamo Kiev ar putea avea loc luni, 10 iulie, însă testul cu ucrainenii era incert şi ieri. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
C

Comentarii