Luna viitoare va avea loc a doua ediţie a Festivalului baloanelor cu aer cald

luni, 10 aprilie 2017, 12:28
3 MIN
 Luna viitoare va avea loc a doua ediţie a Festivalului baloanelor cu aer cald

Cea de-a doua ediţie a festivalului „Magia baloanelor – festival al baloanelor cu aer cald” va avea loc la Războieni, în comuna Ion Neculce (Iaşi), în perioada 19-21 mai 2017 şi va fi organizat în parteneriat cu primăria comunei Ion Neculce şi Aeroclubul României. Conceptul festivalului a avut de la început două componente: o alternativă de petrecere a timpului în aer liber, implicând şi comunitatea, precum şi promovarea zborului cu balonul cu aer cald, un sport puţin cunoscut în România.

Interesul faţă de eveniment a crescut la nivel naţional, persoane din toată ţara şi din Republica Moldova manifestându-şi dorinţa de a fi prezente la festival şi chiar de a-şi programa concedii şi city-break-uri în perioada festivalului. Event-ul de pe Facebook, https://www.facebook.com/events/1309644792419937/,  este urmărit de aproape 40 000 de persoane. Astfel, în condiţii meteo favorabile, estimăm un număr de 10.000 de vizitatori. Anul acesta ne dorim să aducem în jur de 10 baloane, atât din ţară, cât şi din străinătate. Lansările în masă ale baloanelor vor fi programate de două ori pe zi, după ora 6.45 am şi după 6.30 pm. În plus, se vor organiza sesiuni de zbor captiv după–amiaza, începând cu ora 6.30 pm. Atât zborul liber cât şi zborul captiv depind de vreme, iar hotărârea de a zbura se ia pe loc, în urma şedinţei tehnice a piloţilor.

Elementul principal al festivalului este de a admira lansarea în masă a baloanelor, care este una spectaculoasă. Participarea la zbor a vizitatorilor este doar o componentă adiacentă şi limitată de anumiţi factori cumulativi; la multe evenimente de acest gen din afara ţării nu se fac zboruri pentru vizitatori. Înscrierile la zborul liber au depăşit cu mult posibilităţile de a participa la această activitate, de aceea tuturor doritorilor interesaţi de un zbor privat le putem furniza datele de contact ale piloţilor cu care am colaborat noi, pentru a program un zbor, în afara festivalului, la o dată şi locaţie/oraş stabilită de comun acord. Zborurile captive se vor organiza în limita disponibilităţii, pe principiul „primul venit, primul servit.” Atât noi, cât şi piloţii vom depune eforturi ca toţi cei interesaţi să beneficieze de experienţa zborului captiv, însă apelăm şi la înţelegerea publicului în cazul în care acest lucru nu se va întâmpla.
 
Spectacolul colorat al baloanelor va fi completat de diverse activităţi atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari: diferite tipuri de ateliere (aţe colorate, facepainting, pictură, desene cu nisip colorat), activităţi sportive sau jocuri pentru copii (tobogan gonflabil, trambulina). Vizitatorii vor putea achiziţiona produse  şi servicii artizanale (henna, bijuterii, decoraţiuni lavanda etc) şi îşi pot potoli setea şi foamea cu o varietate de băuturi, gustări şi mâncăruri delicioase. Momentele petrecute în cadrul festivalului vor fi presărate, bineînţeles, cu muzică bună, veselie şi emoţie. Vă mulţumim şi vă aşteptăm să admirăm spectacolul lansării în masă a baloanelor cu aer cald, într-un weekend de voie bună la firul ierbii.   
 
                                                   

    

 

Comentarii