Luptă crâncenă azi la UTI: se alege urmaşul lui Giurma (UPDATE)

luni, 22 februarie 2016, 16:38
3 MIN
 Luptă crâncenă azi la UTI: se alege urmaşul lui Giurma (UPDATE)

La urnele pentru desemnarea viitorului rector al Universităţii Tehnice sunt aşteptaţi un număr de 819 electori. Candidaţii sunt, în ordine aflabetică, profesorii Dan Caşcaval, Corneliu Munteanu şi Alexandru Sălceanu. 

UPDATE ORA 16:30

Până la această oră, se estimează că prezența la urne a fost de peste 90%.

Oficialii universității sunt încrezători că prezența va fi cea mai ridicată de până acum din Iași, peste 90% dintre votanți fiind așteptați să își exprime votul.

„Mai sunt puține nume pe liste care nu sunt completate. Urnele rămân deschise până la ora 18.00, cei care nu s-au prezentat cel mai probabil nu sunt în localitate”, a declarat prof.dr. Cristian Croitoru, președintele Biroului Electoral al Universității Tehnice.

UPDATE ORA 13:30

Până la ora 13:30, peste 60% dintre alegători și-au exprimat votul.

Text apărut în paginile cotidianului Ziarul de Iași

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi îşi alege astăzi rectorul şi senatorii pentru mandatul 2016-2020. Cei trei candidaţi pentru cea mai înaltă funcţie din instituţia de învăţământ superior sunt prof.dr. Dan Caşcaval, decanul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, prof.dr. Corneliu Munteanu, de la Facultatea de Mecanică, şi prof.dr. Alexandru Sălceanu, de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată.

Aceştia s-au întâlnit săptămâna trecută cu întreaga comunitate academică pentru a-şi prezenta planul managerial şi pentru a răspunde la întrebări suplimentare în legătură cu acesta. Astăzi, urnele se vor deschide încă de la ora 8.00 şi, pentru a se evita aglomeraţia, vor fi inaugurate două secţii de votare, una pentru Senat în Amfiteatrul T2 şi una pentru rector în Sala Senatului, la parter, tot în corpul T. Cele două secţii se vor închide oficial la ora 18, după aceea urmând a începe direct numărarea voturilor, un rezultat premergător pentru funcţia de rector urmând a fi făcut public în această seară.

„În regulament este stipulat că votanţii nu au voie să intre în cabine cu telefonul mobil, însă nu pot fi verificaţi. Totul se bazează pe buna înţelegere a respectivului votant, nu este ca la bacalaureat când îl dai afară dacă îl prinzi cu telefonul“, a declarat prof.dr. Cristian Croitoru, preşedintele Biroului Electoral al Universităţii Tehnice.

Buletinele de vot au fost deja pregătite şi livrate către secţiile de votare, la vot fiind aşteptaţi, pentru funcţia de rector, un număr de 819 electori. „Se va pune o ştampilă pe candidatul ales, pentru funcţia de rector va fi un buletin cu trei opţiuni, iar pentru Senat va fi un carneţel cu 11 pagini, cu fiecare facultate şi numărul de candidaţi înscrişi“, a adăugat preşedintele Biroului Electoral. Universitatea Tehnică este singura instituţie de învăţământ superior de stat din Iaşi la care încă nu se ştie conducerea pe următorii patru ani.

La Universitatea de Medicină, Universitatea „Cuza“ şi Universitatea de Arte alegerile s-au finalizat deja, rectorii aşteptând numirea de la Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, în timp ce la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu“ de la Brad, chiar dacă alegerile sunt programate pentru data de 26 februarie, câştigătorul se ştie deja, actualul rector, prof.dr. Vasile Vîntu, fiind singurul înscris în cursă. 

Comentarii