Luptând pentru Glory

miercuri, 13 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Luptând pentru Glory

Daniel Ghiţă încearcă să câştige circuitul de kick-boxing GSI în finala de la Istanbul

Luptătorul  de K-1 român Daniel Ghiţă va urca în ring cu olandezul de origine turcă Gökhan Saki, pe 6 aprilie, la Istanbul, în gala ”Glory 6 Kick Boxing World Championship”, care va avea loc în Ülker Sports Arena, în circuitul Glory Sports International (GSI).  Învingătorul din această confruntare îl va întâlni pe olandezul Semmy Schilt în meci pentru titlul mondial al circuitului Glory la categoria grea.
”Daniel Ghiţă ocupă locul doi în clasamentul mondial, iar Saki este pe 3, deci acest meci va determina care dintre ei va deveni pretendentul la titlul mondial Glory la categoria grea, deţinut în prezent de Semmy Schilt”, a declarat Marcus Luer, directorul GSI. ”Ambii luptători sunt în vârful carierei acum, trebuie doar să priveşti performanţele lor la turneul Glory Grand Slam de la Tokyo, din Ajunului Anului nou. Saki a reuşit două KO-uri rapide, înainte de a fi învins în semifinale, iar Ghiţă a învins trei adversari (Jhonata Diniz, Mourad Bouzidi şi Jamal Ben Saddik)”, a mai spus Luer, subliniind că această centura de campion mondial al greilor este ”cea mai prestigioasă în acest moment în kickboxing şi ambii şi-o doresc foarte mult”.
Ghiţă (46 victorii – 35 prin KO, 8 înfrângeri) şi Saki (79 victorii – 55 prin KO, 16 eşecuri) se întâlnesc pentru a doua oară în cariera lor, după ce olandezul de origine turcă s-a impus în decembrie 2010, la Tokyo, la puncte, după un meci care a avut nevoie de extra-round. În finala din decembrie 2012, de la Tokyo, Ghiţă a pierdut în faţa lui Schilt prin decizia arbitrilor.
”Abia aştept să lupt în Ulker Sports Arena în aprilie”, a spus Saki. ”Atmosfera va fi incredibilă şi abia aştept să fac spectacol pentru toţi fanii turci. îl respect pe Ghiţă pentru faptul că a fost de acord să vină la Istanbul, dar cred că face o greşeală. Voi căuta victoria prin KO. Istanbul este oraşul meu”, a subliniat Saki, care este, totuşi, născut la Schiedam (Olanda).
La rândul său, Daniel Ghiţă a afirmat că nu aşteaptă ”prea multe încurajări când voi intra în arenă pe 6 aprilie şi cred că voi face linişte când voi câştiga. îl respect mult pe Saki, dar voi câştiga acest meci şi mă voi bate la titlu”.
Circuitul Glory World Series oferă premii de până la 2 milioane de dolari câştigătorilor turneelor ‘Grand Slam’ cu 16 luptători, dar cuprinde şi piramide de 8, precum şi super-fight-uri. (AGERPRES)
 
 

Comentarii