Mai aveţi doar câteva zile în care puteţi merge la medic fără card de sănătate

luni, 05 ianuarie 2015, 02:57
1 MIN
 Mai aveţi doar câteva zile în care puteţi merge la medic fără card de sănătate

Vor face excepţie doar urgenţele medicale.

Folosirea cardului naţional de asigurări de sănătate va fi obligatorie începând cu 1 fe­bruarie 2015, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern, pus în dezbatere publică de Ministerul Sănătăţii. Conform acestuia, peste mai puţin de o lună toate manevrele medicale, cu excepţia urgenţelor, nu se vor putea realiza fără prezen­tarea cardului de sănătate.

Car­durile de sănătate au fost pri­mite de 80% dintre asiguraţii din judeţul Iaşi. Documentele nedistribuite au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate care se ocupă de o a doua distribuire a cardului în rândul asiguraţilor. „Din to­talul de 466.000 de carduri repartizate judeţului Iaşi, peste 360.000 au fost deja date asiguraţilor. Cardurile care nu au fost distribuite de poştă sunt distribuite de reprezentanţi ai CJAS“, a precizat ec. Robert Dâncă, preşedinte CJAS.

Cardurile de sănătate vor fi activate la cabinetele medicilor de familie, după ce aceştia îşi vor cumpăra cititoare specia­lizate. După activarea cardului, asiguratul va primi un cod PIN pe care îl va introduce de fie­care dată când va beneficia de servicii medicale.
 

Comentarii