Mai multe bube decât se pare

miercuri, 30 august 2017, 01:43
3 MIN
 Mai multe bube decât se pare

  

 
A pune eşecul cu Sepsi doar pe seama lipsei de eficienţă reprezintă o eroare .  Echipa Iaşului a greşit grav şi pe plan defensiv şi a fost excesiv de nervoasă, fapt care a generat o lipsă gravă de luciditate. CSM Politehnica nu a fost în stare să tragă pe poartă într-o repriză în care a avut aproape 60% posesie!
 
 
CSM Politehnica a vrut să câştige repede, prin KO, disputa accesibilă cu o echipă nou-promovată, Sepsi, din runda a VIII-a a Ligii I de fotbal însă a încheiat ea meciul la podea!  Cauzele eşecului surprinzător sunt multiple, neputând fi limitate la lipsa de eficacitate a echipei pregătite de Flavius Stoican. Corect, concretizarea unuia dintre cele cinci şuturi periculoase trimise în primele 15 minute ar fi dat o altă turnură jocului, însă nu trebuie uitat că la patru din aceste încercări Fejer a avut intervenţii de efect. Mai grav din punct de vedere ofensiv decât ratările amintite este faptul că după minutul 15 Iaşul nu a mai ajuns în poziţie foarte clară de finalizare decât în prelungiri, când Cristea a ratat posibilitatea de a marca un gol care oricum nu ar mai fi schimbat nimic. S-a ajuns aici chiar dacă ieşenii au dominat cu autoritate, cifrele actului secund sugerând din plin lipsa de inspiraţie de lala construcţie. Astfel, o posesie de 59% nu s-a tradus decât printr-un raport al cornerelor de 8-1, cel al şuturilor pe poartă, 0-2 (!) spunând totul despre luciditatea CSM. Pierderea busolei a fost indusă şi de pe margine, banca gazdelor fiind mult prea nervoasă, încercarea de a pune presiune pe arbitru, care nu a acordat un penalty în minutul 44 după faultul asupra lui Platini, transformându-se într-un bumerang: Flavius Stoican a fost eliminat corect, iar către jucători nu s-a transmis necesara ordine, fotbaliştii nemaifăcând diferenţa între viteză de joc şi precipitare. Nici măcar plusurile aduse de primele două rezerve introduse, Panţîru şi Ştefănescu, nu au schimbat cursul unui joc în care Iaşul a contat circa o oră, după iureşul din start şi până la apariţia pe teren a fostul jucător al FCSB, doar pe un singur mijlocaş limpede în exprimare, şi acela cu profil defensiv, Qaka.
A pune rezultatul cu Sepsi doar pe seama problemelor ofensive ori a ghinionului, aşa cum s-a încercat la declaraţiile de la final, reprezintă o mare eroare. Deşi oaspeţii au replicat rar, deşi Petre şi Astafei au fost lipsiţi de periculozitate, iar Hadnagy de viteză, Sepsi a marcat de două ori, fapt care spune multe despre organizarea defensivă defectuoasă a gazdelor. Iar dacă la primul gol a fost vorba de gafe individuale, repetarea aproximativă, în minutul 84, a scenariului prin care s-a deschis scorul, adică acţiune iniţiată pe dreapta, unde a jucat improvizaţia Spătaru şi apariţie din linia a doua a unui Herea complet liber, induce ideea că antrenorul oaspeţilor, Valentin Suciu, a pregătit astfel de faze. Or, atunci când ai ca obiectiv play-off-ul, a fi prins pe picior greşit de două ori de o trupă cenuşie, care nu a excelat decât prin devotament, nu este permis.
Pauza care urmează pentru CSM prinde foarte bine, echipa ieşeană având timp suficient pentru a analiza ce a făcut bine şi ce a făcut rău în această vară tumultoasă şi a pregăti mai cu atenţie partidele din luna viitoare şi cele care urmează. 
 
CSM-catalog
 
Kelava (3,5) – a gestionat prost faza în urma căreia a încasat primul gol.
Spătaru (4) – multe greşeli, ambele goluri au fost iniţiate din zona lui.
Frăsinescu (5) – nu a mai adus siguranţa de altă dată.
Cioinac (3,5) – a greşit la primul gol, a mai avut alte erori.
Sin (5) – fără vigoarea din alte meciuri.
Qaka (6) – cel mai viu jucător ieşean.
Chelaru (5) – fără realizări notabile.
Platini (5) – câteva incursiuni.
Kizito (5) – a început bine, s-a stins repede.
Jo (5) – a trimis două şuturi periculoase, a avut o reluare peste poartă din poziţie foarte bună.
Cristea (5) – a fost aproape de a marca în două rânduri.
Panţîru (5,5) – un plus de viteză.
Ştefănescu (5,5) – a dat puţină culoare construcţiei.
Pedro a intrat în minutul 78.
 
 
 
FOTO AGERPRES: Adrian CUBA
 
 
 

    

Comentarii