Sătul să aştepte ordonanţa cu graţierea de la foştii colegi, fostul ministru „atacă“ pe filiera instanţei

Mâine, ziua cea mare pentru Relu Fenechiu. Fostul lider liberal ar putea ieşi în curând din puşcărie

marți, 31 ianuarie 2017, 02:54
1 MIN
 Mâine, ziua cea mare pentru Relu Fenechiu. Fostul lider liberal ar putea ieşi în curând din puşcărie

Judecătorii Tribunalului Bucureşti vor pecetlui mâine situaţia juridică a fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu. Magistraţii din Capitală vor stabili în ce mod vor contopi cele două pedepse definitive pe care Fenechiu le-a primit până în prezent. Fostul lider liberal a înaintat la Tribunalul Bucureşti o cerere prin care cere contopirea celor 3 ani şi 10 luni de închisoare cu cei 5 ani de închisoare pe care îi execută în prezent, după ce a fost condamnat în dosarul Transformatorul“.

Speranţa lui Fenechiu se leagă de prevederile vechiului cod penal, legislaţie ce va fi luată în calcul de judecători atunci când îi vor calcula pedeapsa finală. Vechiul cod prevedea, în cazul contopirii pedepselor, că pedeapsa cea mai mare va fi şi cea finală, judecătorii având însă posibilitatea să acorde un spor de pedeapsă. Fenechiu speră, astfel, că va avea o pedeapsă rezultantă de 5 ani, pe care mai are puţin şi o execută.

Relu Fenechiu execută în prezent cinci ani de puşcărie, după ce a fost condamnat pentru complicitate la abuz în serviciu. Anul 2016 a fost unul nefast pentru fostul baron liberal, el fiind pus sub acuzare, până în prezent, în alte două dosare, de trafic de influenţă. Într-unul dintre acestea a recunoscut faptele şi a fost de acord să primească o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, acordul de recunoaştere fiind deja confirmat de instanţă. Potrivit acordului de recunoaştere, în perioada 2012-2014, Fenechiu, în calitate de deputat, ar fi pretins de la societatea de IT Siveco 15% din valoarea a două contracte derulate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 13.990.059 de lei) şi de Antibiotice SA (în valoare de 8.130.721 de lei), promiţând în schimb că va ajuta la câştigarea, respectiv buna derulare, a celor două contracte. 

Comentarii