Mamă denaturată căutată de poliţiştii ieşeni. Copiii ei trăiesc ca animalele (VIDEO)

vineri, 07 februarie 2014, 12:59
2 MIN
 Mamă denaturată căutată de poliţiştii ieşeni. Copiii ei trăiesc ca animalele (VIDEO)

O femeie din Schitu Duca de 25 de ani, insarcinata in 6 luni, este cautata de Politie, dupa ce si-a neglijat copiii mai multe ore. Femeia are 4 copii mici, trei baieti si o fata, iar de nenumarate ori a plecat de acasa si i-a lasat pe acestia singuri in casa, fara caldura si hrana, in conditii mizerabile. Zilele trecute, povestea s-a repetat, iar minorii au ramas mai bine de 24 de ore singuri.

O vecina si-a dat seama ca mama a recurs la vechile obiceiuri si i-a parasit pentru mai multe ore. Aceasta a luat legatura cu asistentul comunitar, care a anuntat Protectia Copilului Iasi si Politia. Copiii au fost luati de la domiciliu si dusi la spital, cu totii fiind raciti, avand in vedere ca dormeau in frig. Unul dintre ei, mai exact fetita, a ramas internata la Chirurgie, la Spitalul “Sfanta Maria”, dupa ce a fost diagnosticata cu o fractura la mana mai veche, iar fratiorii ei se afla tot in spital, unde vor fi deparazitati si ingrijiti. Ei vor ramane in unitatea medicala pana saptamana viitoare, iar mai apoi vor intra in regim de plasament.

Familia se afla de mai mult timp in evidenta Protectiei Copilului, iar mamei i s-a atras de nenumarate ori atentia asupra comportamentului pe care-l are fata de proprii copii. De fiecare data, ea a promis ca le va purta de grija si a semnat ca doreste sa se ocupe in continuare de cresterea lor si nu vrea sa-i dea spre adoptie. De aceasta data insa, reprezentantii DGASPC Iasi sustin ca este putin probabil sa-si mai poata lua inapoi copiii. Mama nu a fost gasita inca, cel mai probabil s-a ascuns pentru a nu fi acuzata de rele tratamente aplicate copiilor si neglijenta.

Tatal copiilor este plecat de mult in strainantate, iar femeia nu este insarcinata cu acesta, ci cu un alt barbat.Protectia Copilului evalueaza acum situatia, iar din primele informatii se pare ca nicio alta ruda nu vrea sa-si asume raspunderea pentru copii si vor ajunge intr-un centru de plasament sau in asistenta maternala. Pe numele femeii s-a deschis un dosar penal, iar aceasta va fi trasa la raspundere pentru rele tratamente aplicate copiilor, dupa ce va fi gasita de politisti.

Comentarii