Managerii a trei mari spitale ieşene, audiaţi de DNA în dosarul Hexi

marți, 07 iunie 2016, 01:54
2 MIN
 Managerii a trei mari spitale ieşene, audiaţi de DNA în dosarul Hexi

„Urmează să ne consultăm şi cu juriştii, să stabilim dacă există motive temeinice pentru a ne constitui şi noi parte civilă“, spun aceşti manageri.

Managerii spitalelor din toată ţara care au semnat contracte de-a lungul timpului cu Hexi Pharma vor urma să fie audiaţi în dosarul de la Parchet. Aceştia vor fi întrebaţi dacă spitalele pe care le conduc vor sau nu să fie constituite părţi civile în dosar pentru a fi recuperat prejudiciul. În Iaşi, printre unităţile medicale care au folosit produse Hexi Pharma se numără şi cel mai mare spital din regiune, Spitalul „Sf. Spiridon“, Institutul Regional de Oncologie sau Spitalul de Copii „Sf. Maria“.

Unele spitale au returnat produsele Hexi Pharma

„Urmează să ne consultăm şi cu juriştii, să stabilim dacă există motive temeinice pentru a ne constitui şi noi parte civilă. Dezinfectanţii au fost distribuiţi pe baza unor contracte, au fost folosiţi în spitale, vom lua în calcul toate documentele pe care le-am primit de-a lungul anilor, dar şi efectul pe care l-au avut asupra pacienţilor“, a precizat ec. Ioan Bârliba, managerul unităţii medicale. Pe de altă parte, reprezentanţii Spitalului de Copii „Sf. Maria“ au înaintat deja o adresă de returnare a produselor prin care solicită şi returnarea sumei de bani.

„Am folosit patru produse de la HexiPharma, pentru suprafeţe, mâini sau plăgi, însă norocul nostru a fost că erau cantităţi mici. Am primit o adresă de la ei prin care ne-au întrebat dacă dorim să returnăm produsele, iar noi le-am redirecţionat o altă adresă cu cantitatea şi valoarea lor. Între timp, am achiziţionat produse echivalente de la alţi furnizori, de asemenea în cantităţi mici pentru că este vorba despre copii care sunt mai sensibili la alergii sau iritaţii“, a explicat dr. Radu Terinte, managerul Spitalului de Copii.

280 de spitale din toată ţara sunt pe lista neagră

La nivel naţional, sunt 280 de spitale care au avut contracte şi care au avut în stoc produse Hexi Pharma, potrivit unor date furnizate de Parchetul General şi Ministerul Sănătăţii, urmând ca poliţiştii să ajungă la fiecare spital în parte pentru a-i audia pe manageri. În acest timp, atât compania HexiPharma, cât şi directorul general sunt acuzaţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Comentarii