De Sănătate

Punem punctul pe știi

Managerul Spitalului de Pediatrie: Nu mai veniţi patru adulţi cu un copil!

luni, 22 mai 2017, 01:50
2 MIN
 Managerul Spitalului de Pediatrie: Nu mai veniţi patru adulţi cu un copil!

Conducerea unităţii vrea să restricţioneze accesul aparţinătorilor pacienţilor în spital, din cauza aglomeraţiei permanente. Măsurile impuse nu se prea respectă, însă

Săptămâna trecută, la intrarea în Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi a fost afişată o informare către părinţi, conform căreia copiii care vin pentru investigaţii în spitalizare de zi să fie însoţiţi de „un singur aparţinător, pentru a evita aglomeraţia şi disfuncţia circuitelor spitalului“. Cu toate acestea, de la momentul afişării şi până în momentul de faţă, nu s-a găsit şi o modalitate prin care să se verifice dacă se respectă prevederea în vreun fel sau dacă este pusă în aplicare.

Mai mulţi angajaţi au precizat că în continuare copiii sunt însoţiţi de mai mulţi aparţinători, uneori chiar şi de patru persoane, care îngreunează şi munca medicilor, cauzând aglomeraţie pe holurile spitalului. Managerul unităţii medicale a precizat că va verifica începând cu această săptămână dacă se respectă sau nu anunţul.

„Abia am pus afişul, va mai dura până se va şi respecta. Ideea este să urce copilul în spital însoţit de un singur părinte, celălalt sau restul aparţinătorilor să aştepte în afara unităţii medicale. Vom verifica noi de luni toată treaba, ar trebui şi cei de la poartă şi cei din secţie să ajute la respectarea anunţului, adică dacă vor fi doi aparţinători, aceştia să roage pe cel care este în plus să nu mai ocupe acolo spaţiu degeaba“, a precizat dr. Radu Terinte, managerul spitalului.  

 

 

Comentarii