Mantaua de vreme rea

joi, 10 octombrie 2013, 01:50
6 MIN
 Mantaua de vreme rea
 
Costel Enache, antrenorul cu care Iaşul a început sezonul,  este păstrat la echipă până la găsirea unui înlocuitor.Dacă Viorel Ion nu vine nici astăzi în Copou, primul vizat pentru a prelua conducerea tehnică a CSMS este Basarab Panduru. Florin Prunea este de acord cu primarul Nichita de a se tăia în carne vie dacă se vor găsi dovezi în privinţa implicării jucătorilor în "lucruri necurate"

 

 
Fotbaliştii de la CSMS Iaşi au revenit ieri la antrenamente, după zilele libere primite la sfârşitul jocului cu Farul Constanţa, disputat sâmbăta trecută. Şedinţa de pregătire de ieri a fost condusă de antrenorul cu care Iaşul a început campionatul, Costel Enache. Deşi acceptase luni noapte ruperea colaborării cu CSMS, acesta a revenit în Copou la solicitarea şefilor clubului, după ce Viorel Ion, antrenorul cu care Iaşul bătuse palma luni, nu a reuşit să-şi rezilieze înţelegerea cu Gloria Buzău. Revenirea lui Enache este provizorie, el urmând să fie înlocuit imediat ce Iaşul îi va găsi înlocuitor. Aseară, lista antrenorilor pe care CSMS îi avea în vizor îi avea în frunte pe Viorel Ion şi Basarab Panduru, alte variante luate în calcul fiind Daniel Isăilă, Gheorghe Mulţescu şi Viorel Hizo.
Printre rânduri, Enache a lăsat să se înţeleagă că mai stă în Copou doar câteva zile: “Astăzi (n.r. – ieri) sau mâine (n.r. – astăzi), va avea loc o şedinţă la vârful clubului. E posibil orice, inclusiv o demitere a mea. Până atunci, îmi respect contractul” a spus tehnicianul, care a spus că a venit la stadion de la o discuţie cu primarul Iaşului, Gheorghe Nichita. După mai multe zile în care a refuzat să dea declaraţii, motivaţia oficială fiind faptul că “am fost liber”, Enache a avut un discurs oscilant. Dacă la început a spus că “nu-mi pică bine să discut despre reziliere, apoi să revin la echipă, dar nu mă supără prea mult acest lucru. Probabil a fost o lipsă de comunicare. Nu am nimic de împărţit cu Florin Prunea. Trebuie să găsim soluţii pentru a calma neliniştea din cadrul vestiarului”, tehnicianul a recunoscut apoi că a scăpat lucrurile de sub control: “Sunt bulversat. E o diferenţă totală între modul de comportare a echipei în jocurile amicale şi cele oficiale. Sunt în ceaţă totală! Lucrurile nu sunt în regulă, inclusiv din punct de vedere extrafotbalistic. Nu pot să acuz pe cineva de lucruri necurate, pentru că nu am dovezi, însă mă simt dezamăgit de prestaţia unor jucători”. Deşi mai multe surse afirmă că Enache i-a spus atât lui Prunea cât şi lui Nichita că are dubii privind devotamentul unor jucători faţă de echipă, dând şi nume, tehnicianul a spus public că “nu pot să acuz vreun jucător în legătură cu jocurile la pariuri, pentru că nu am dovezi”. Enache a mai pomenit de necesitatea unui şoc la echipă şi şi-a reproşat că “nu am reuşit să menţin psihic jucătorii, pentru a avea o mentalitate puternică”.

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, acesta a reacţionat după declaraţiile date de Nichita în “Ziarul de Iaşi”, declaraţii în care primarul a afirmat că a primit informaţii legate de implicarea unor fotbalişti ieşeni în lucruri necurate: “Facem cercetări. Dacă găsim dovezi, sunt 400% de acord cu ce spune domnul primar. Cine nu şi-a apărat corect şansele trebuie să plătească scump. Vom tăia în carne vie!” a spus şeful executivului ieşean, care a refuzat să detalieze discuţiile pe care le-a avut cu Enache luni noapte şi să explice de ce Ion nu a mai ajuns marţi la Iaşi: “Am auzit ce a declarat Costel. Eu nu fac discuţii cu antrenorul prin intermediul presei. Ce am avut de spus i-am spus lui. Lucrurile se vor clarifica în scurt timp”.

 

Etapă ciungă în Liga a II-a
În intermediara de ieri din seria I s-au jucat doar patru meciuri, fără implicaţii în zona superioară a clasamentului
În condiţiile în care partida CSMS Iaşi – Rapid a fost amânată, pentru 23 octombrie, iar FC Clinceni a stat, în etapa a VII-a (intermediară) a seriei I din Liga a II-a s-au disputat patru meciuri încheiate cu următoarele rezultate: Gloria Buzău – ACS Berceni 0-0; Unirea Tărlungeni – Dunărea Galaţi 1-0; SC Bacău – CFR Suceava 5-1; Unirea Slobozia – Farul Constanţa 2-0. În afară de FC Clinceni a mai stat CF Brăila. În etapa viitoare de sâmbătă, CSMS Iaşi şi FC Clinceni stau, iar Rapid întâlneşte, pe teren propriu, pe Farul Constanţa. Celelalte meciuri ale etapei sunt: CFR Suceava – CF Brăila, Dunărea Galaţi – SC Bacău, ACS Berceni – Unirea Tărlungeni, Gloria Buzău – Unirea Slobozia.
 
Clasament seria I
1. Rapid         6          4          2          0          7-3     14 (^5)
2. Clinceni     6          4          1          1          15-6   13 (^4)
3. Iaşi              6          4          0          2          10-6   12 (^3)
4.Buzău          5          3          1          1          8-4     10 (^1)
5. Farul           7          3          1          3          5-8     10 (^1)
6. Berceni      5          2          3          0          7-4     9 (^3)
7. Slobozia    7          2          3          2          11-11 9 (-3)
8.Tărlungeni5            1          2          2          4-5     5 (-4)
9. Brăila          5          1          2          2          8-10   5 (-4)
10.Bacău       5          1          0          4          7-10   3 (-6)
11. Suceava 6          0          3          3          5-14   3 (-4)
12.Galaţi        5          0          1          4          5-10   1 (-5)

 

 

 

Comentarii