Manuscrisul cântecului „Like a rolling stone” al lui Bob Dylan, vândut la licitație pentru 2 milioane de dolari

miercuri, 25 iunie 2014, 12:41
2 MIN
 Manuscrisul cântecului „Like a rolling stone” al lui Bob Dylan, vândut la licitație pentru 2 milioane de dolari

Manuscrisul original de patru pagini al cântecului "Like a rolling stone", compus de Bob Dylan, a fost vândut pentru suma de 2 milioane de dolari (1,5 milioane de euro) de casa Sotheby’s, devenind astfel cel mai scump text al unei piese vândut vreodată de această casă de licitaţii, informează miercuri ziarul El Pais.

În afară de textul-imn al lui Dylan, considerat cel mai bun cântec rock al tuturor timpurilor, casa a pus în vânzare şi obiecte care au aparţinut trupelor Beatles şi Rolling Stones sau unor artişti legendari precum Jimi Hendrix, Elvis Presley şi Joni Mitchell.

"Like a rolling stone" compus de Dylan în 1965 şi adresat unei domnişoare din înalta societate "Miss Lonely" (domnişoară singuratică) rămasă fără sprijin a reprezentat un moment de cotitură pentru cariera lui Dylan. "Like a rolling stone" a făcut din celebrul artist folk un adevărat "rocker" şi a stabilit noi standarde pentru un cântec de peste 6 minute, dublu faţă de cât durau hiturile auzite la radio. Pe manuscrisul de patru pagini se repetă leit-motivul "how does it feel" vizibil clar între alte versuri nefolosite în cântec, alături de gânduri şi desene ale autorului, a declarat Sotheby’s luna trecută când şi-a anunţat intenţia de a-l pune în vânzare.

Richard Austin, responsabil cu vânzarea sa la licitaţie l-a calificat drept "Sfântul Graal al textelor rock", subliniind că "Like a rolling stone a schimbat ireversibil istoria muzicii". "Prin acest cântec, Dylan a ridicat pop-ul la rangul de muzică rock, transformându-l în manifest al culturii tinerilor", a conchis Austin. (Agerpres)

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii