MARE ATENŢIE ŞOFERI: CL va da o hotărâre pentru mutarea maşinilor care încurcă şantierele Primăriei

vineri, 26 iunie 2015, 01:56
2 MIN
 MARE ATENŢIE ŞOFERI: CL va da o hotărâre pentru mutarea maşinilor care încurcă şantierele Primăriei

Maşinile parcate de şoferi în zona şantierelor vor fi ridicate de autorităţile locale dacă vehiculele blochează frontul de lucru.

Un proiect de hotărâre de Consiliu Local, lansat de Primărie în dezbatere publică, oferă dreptul municipalităţii de a reloca autoturismele până la o distanţă de maximum 100 de metri.

Potrivit autorităţilor, o astfel de măsură este necesară pentru a preîntâmpina eventuale consecinţe negative în derularea activităţilor pe şantiere.

„Se impune ca fiind imperios necesară luarea unei măsuri excepţionale constând în relocarea vehiculelor oprite/staţionate în zonele afectate de lucrări care blochează frontul de lucru în cadrul executării unor lucrări de reabilitare, modernizare sau intervenţie la infrastructura tehnico-edilitară şi stradală ce asigură desfăşurarea serviciilor publice municipiului Iaşi cu regim de caracter permanent şi funcţionare continuă, în vederea consecinţelor negative, într-un perimetru de până la maximum 100 m de zona în care se efectuează lucrările respective”, se arată în proiectul de hotărâre.

În categoria de zone afectate de lucrări intră inclusiv activităţile de salubrizare şi deszăpezire desfăşurate de către municipalitate. Proiectul de hotărâre vine în contextul în care, recent, Curtea Constituţională a scos în afara legii ridicarea maşinilor de către autorităţile locale.

Judecătorii au explicat că o hotărâre de CL, care are caracter administrativ, nu poate modifica reglementările rutiere stabilite prin acte normative emise de către Guvern. Conform proiectului, lucrătorii Primăriei sunt obligaţi să întocmească un proces verbal de relocare şi să realizeze un material foto sau video al vehiculului înainte şi după mutarea acestuia.

La cererea expresă a proprietarului maşinii, dacă acesta observă că relocarea a avut consecinţe negative asupra autoturismului, Primăria trebuie să pună la dispoziţie materialul foto sau video realizat. Activitatea de ridicare a maşinilor din zona şantierelor va fi dusă la îndeplinire de către Servicii Publice SA şi Poliţia Locală. 

Comentarii