Marş pentru modificarea Constituţiei, duminică, la Iaşi

joi, 09 iunie 2016, 15:49
2 MIN
 Marş pentru modificarea Constituţiei, duminică, la Iaşi

Organizatorii susţin familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, sintagmă pe care o vor şi legiferată.

Duminică, la Iaşi se va organiza a treia ediţie a Marşului pentru Familie, eveniment care se desfăşoară anual, organizat de către Asociaţia „Familia Tradiţională“, care e membră şi în Coliţia pentru Familie. „Mesajul pe care dorim să îl transmitem prin tema marşului din acest an, «Susţinem Familia!», este că familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie reprezintă calea firească pentru dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a societăţii“, au precizat reprezentanţii ONG-ului.

Aceştia au adăugat că, anul acesta, marşul este dedicat iniţiativei cetăţeneşti prin care se urmăreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, pentru care Coaliţia pentru Familie a strâns 3 milioane de semnături, prin înlocuirea termenului de soţi cu expresia bărbat şi femeie şi „totodată se reafirmă întâietatea autorităţii parentale în ceea ce priveşte creşterea şi educarea copiilor“.

„Dorim să atragem atenţia asupra faptului că problemele care se pot ivi în viaţa de zi cu zi în sânul familiilor din cauza relaţiilor defectuoase mamă-tată sau părinţi-copii nu îşi găsesc rezolvarea prin oficializarea şi impunerea în mentalul colectiv a unor «modele» noi, nesigure şi nefireşti de familie“, au adăugat aceştia. De la ora 16, participanţii vor fi aşteptaţi în Parcul Copou, iar de la ora 17 se va pleca pe traseul – Parcul Copou – Universitatea „Cuza“ – Fundaţie – Piaţa Unirii – bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt. 

Comentarii