Maşina electrică Opel Ampera are o autonomie de peste 500 kilometri

luni, 24 octombrie 2016, 01:50
2 MIN
 Maşina electrică Opel Ampera are o autonomie de peste 500 kilometri

Opel a revoluţionat electromobi-litatea cu Ampera-e, la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Paris (desfăşurat în perioada 1-16 oc­tombrie). Ampera-e oferă o au­tonomie de peste 500 de kilometri (autonomie electrică, conform măsurătorilor NEDC în kilometri: >500, date preliminare) cu peste 100 km mai mult decât rivalii săi din acest segment şi impresionează, de asemenea, prin modul în care sustenabilitatea şi plăcerea de a conduce pot coexista în armonie. 

„Cu noul Ampera-e, continuăm cea mai mare ofensivă de modele din istoria companiei noastre“, declară Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel. „Exponatele noastre indică în mod clar direcţia de dezvoltare: Ampera-e, cu autonomia sa remarcabilă, dovedeşte că electromobilitatea este complet fezabilă în viaţa de zi cu zi şi este, de asemenea, foarte distractivă“.

„e“ de la acceleraţie extremă: Ampera-e cu puterea unui autovehicul sport

Cuplul maxim de 360 Nm este cel responsabil pentru temperamentul electrizant al noului Opel. Performanţa motorului electric este echivalentă cu 150 kW/204 cp.

Pornirile de pe loc fără efort (precum cele de la semafor) şi accesul pe autostrăzi sunt două dintre principalele puncte forte ale Opel Ampera. Autovehiculul electric accelerează de la 0 la 50 km/oră în doar 3,2 secunde, la acelaşi nivel cu cel al modelelor sport, iar acceleraţia de la 80 la 120 km/h în gama de turaţii medii, deosebit de importantă la depăşire, se efectuează în doar 4,5 secunde (cifre preliminare). Ampera-e performează astfel la acelaşi nivel cu modelele OPC, vârfurile de lance sportive ale Opel.

În acelaşi timp, plasarea eficientă a bateriilor de capacitate mare, asi-gură un interior încăpător, cu spaţiu confortabil pentru cinci ocupanţi şi un volum al portbagajului comparabil cu cel al autovehiculelor cu cinci uşi din clasa compactă. În stilul tipic Opel, spaţiul generos este însoţit de cea mai bună conectivitate. Ampera-e este echipat cu ultima generaţie de sisteme de infotainment IntelliLink, compatibile cu Apple Play şi Android Auto, beneficiind şi de Opel OnStar la bord.

Comentarii