Măturătorii Primăriei tremură ca varga: SC Servicii Publice caută să cumpere o maşină de măturat străzile

vineri, 15 aprilie 2016, 01:53
1 MIN
 Măturătorii Primăriei tremură ca varga: SC Servicii Publice caută să cumpere o maşină de măturat străzile

„Până la urmă, este un aspect legat de eficienţa activităţii. Mă scuteşte să scot zece oameni la măturat“, motivează directorul societăţii.

Primăria începe să facă economie la măturători. SC Servicii Publice SA va organiza peste zece zile o selecţie de oferte în vederea achiziţionării unei maşini de măturat străzile. Aceasta urmează să fie utilizată exclusiv pentru curăţarea aleilor din parcuri şi cimitire. „E ceva mai îngustă decât utilajele obişnuite. Nu e propriu-zis o maşină de măturat trotuarele, dar este suficient de îngustă pentru a putea intra pe alei. Până la urmă, este un aspect legat de eficienţa activităţii. Mă scuteşte să scot zece oameni la măturat, cu reducerile de costuri corespunzătoare“, a declarat directorul Servicii Publice SA, Laurenţiu Ivan. Valoarea achiziţiei a fost estimată la 350.000 lei, selecţia ofertelor urmând să fie organizată pe 25 aprilie.

SC Servicii Publice SA va organiza şi vineri o selecţie de oferte, pentru cumpărarea unui buldoexcavator pe pneuri şi a unui încărcător frontal multifuncţional. Valoarea celor două utilaje este estimată la 571.000 lei. „Am avut achiziţia aceasta inclusă şi în bugetul de anul trecut, dar nu s-a putut finalize. La ora actuală, noi închiriem utilajele cu luna şi nu ne convine, financiar vorbind, să plătim o lună pentru câteva şanţuri“, a precizat Ivan. 

 

 

Comentarii