Meciul Bute – Pascal a început în ziare

miercuri, 24 aprilie 2013, 01:50
4 MIN
 Meciul Bute – Pascal a început în ziare

Boxerul român Lucian Bute şi cel canadian Jean Pascal, care se vor înfrunta pe 25 mai, la Montreal, într-un meci la categoria semigrea, s-au contrat dur în presa canadiană, care remarcă agresivitatea şi determinarea pugilistului gălăţean.


”Voi da totul pentru a-i închide gura”,
a declarat Bute pentru canalul TVA Sports, după un antrenament intens în cantonamentul său din Florida. ”Personal, n-am nimic cu el, am urcat în clasamente cam în acelaşi timp, în acelaşi oraş. Dar, după tot ce a spus în ultima vreme despre mine, sunt mai motivat decât de obicei”, a mai spus Bute, despre care TVA Sports afirmă că rareori a putut fi văzut atât de determinat şi de agresiv faţă de un adversar.
Declaraţia lui Bute nu a rămas fără ecou, iar Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a replicat pe Twitter: ”Lucian are nevoie de un curs de politeţe. Nu sunt un câine căruia să-i închidă gura. Este o lipsă flagrantă de respect”.
Bute e conştient de miza meciului din 25 mai. ”Este un meci foarte important, mai important decât toate pe care le-am avut până acum. Este în joc cariera mea şi nu vreau să îmi dezamăgesc fanii”, a subliniat fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie.
Lucian Bute se pregăteşte la West Palm Beach, printre alţii cu preparatorii fizici Alain Delorme şi Kevin Roux. Delorme a indicat că nu l-a văzut niciodată pe Bute aşa de senin şi în formă: ”Pentru noi este un vârf de pregătire, tot ce am văzut mai bun în ultimii ani”. Roux a întărit spusele colegului său: ”Sunt alături de Lucian din 2010 şi, serios vorbind, nu l-am văzut mai în formă ca acum”.
”Sunt foarte bune aceste antrenamente, sunt mulţumit, îmi plac. Nu e prea plăcut să suferi în sală, dar ştiu că dacă va fi mai greu în sală îmi va fi mai uşor în ring. Sunt motivat, entuziast şi, ca să fiu sincer, nu m-am mai simţit aşa de câţiva ani”, a mărturisit Bute.
Seara de 26 mai 2012 va rămâne mult timp în memoria lui Bute, deoarece a suferit un dureros eşec prin KO în faţa britanicului Carl Froch. Bute (33 ani) recunoaşte că a avut nevoie de timp pentru a depăşi, din punct de vedere psihologic, acest moment dificil. ”Da, am avut parte de o experienţă neplăcută în Anglia. Am fost afectat şi am avut nevoie de timp pentru a-mi reveni. La precedentul meu meci cu Denis Gracev, nu eram sută la sută, dar de atunci am lucrat şi obiectivul este de a fi sută la sută în faţa lui Pascal. În acest moment cred că sunt la 70-80%”, a precizat Bute.
Bute a dezvăluit că în fiecare zi are consiliere psihologică: ‘‘În fiecare zi, dimineaţa, îl am pe Jean Pascal în mintea mea şi lucrez cu un psiholog. Chiar dacă iau masa cu cineva, eu vizualizez meciul cu Pascal în minte, mă văd în ring cu el, pe 25 mai, şi îmi place senzaţia aceasta. Voi câştiga”.
Bute a subliniat că pentru a evita orice surpriză va trebui să fie ”concentrat mereu, fiecare rundă, fiecare minut. Pascal este imprevizibil şi nu trebuie să las garda jos nicio secundă”.

Fost campion mondial IBF la supermijlocie, românul Lucian Bute are un palmares de 31 de victorii (24 prin KO) şi o înfrângere la profesionişti, iar Jean Pascal, fost campion mondial WBC la semigrea, a obţinut 27 de victorii (16 prin KO), a pierdut de două ori şi a făcut un meci egal.

 
Larouche: "Pascal este un hoţ de runde"
Stéphan Larouche, antrenorul boxerului român Lucian Bute, a susţinut punctul acestuia de vedere, potrivit căruia canadianul Jean Pascal, adversarul său din data de 25 mai, este ”un boxer de patru runde”, relatează presa candiană. "Lucian spune că Jean poate rezista doar patru reprize şi boxează doar un minut şi 30 de secunde pe repriză? E adevărat şi aş spune chiar că Lucian este generos. Jean boxează un minut pe repriză", a afirmat Stéphan Larouche. "El dă totul pe final de rundă pentru a o câştiga. Este un hoţ de reprize şi mulţi adversari au căzut în capcana sa”.
Stéphan Larouche a repetat, însă, faptul că Jean Pascal merită eticheta de favorit pentru meciul din data de 25 mai, la Centre Bell din Montreal, la categoria semigrea. ”Este un mai bun decât Lucian din punct de vedere fizic, trebuie să o spunem”, a explicat Larouche. ”Jean a suferit multe accidentări în ultima vreme. Nu-i doresc niciun rău şi sper că se va prezenta în formă, dar dacă ne gândim că trecutul este garantul viitorului, îi va fi greu să ducă 12 runde la capăt”, a subliniat Larouche.
Antrenorul nu a dorit să dezvăluie strategia pentru meciul din 25 mai, dar presa canadiană crede că Bute se pregăteşte pentru a încerca să-l facă knock-out pe pascal încă din primele runde. Lucian Bute lucrează la Ťsparringť cu americanul Chris Henry, învins în 2008 de Adrian Diaconu la sala Polivalentă din Bucureşti. Henry (32 ani) are doar două înfrângeri, în 28 de meciuri la profesionişti.
”Sunt un boxer de presiune şi e treaba mea să pun presiune pe Lucian, iar el se descurcă foarte bine. Băiatul ăsta ştie ce face”, a afirmat Henry, în cantonamentul din West Palm Beach. în acest timp, Jean Pascal se antrenează la Las Vegas, sub supravegherea lui Roy Jones jr. (AGERPRES)

Comentarii