Meciul ultimei şanse

joi, 11 aprilie 2019, 01:43
2 MIN
 Meciul ultimei şanse

 

Echipa masculină de handbal a României întâlneşte Lituania, astăzi, de la ora 18:00, la Târgovişte, în preliminariile EURO 2020

Naţionala masculină de handbal a României întâlneşte astăzi, de la ora 18:00, în Sala Polivalentă din Târgovişte, selecţionata Lituaniei, în primul meci al unei duble decisive pentru calificarea la EURO 2020. Învinşi de Portugalia şi Franţa în primele două meciuri din preliminarii, tricolorii nu îşi pot permite alţi paşi greşiţi. Fără Mihai Popescu, Valentin Ghionea, Alexandru Csepreghi, Marius Sadoveac şi Cristian Fenici, absenţi din diferite motive, centrul Andrei Buzle (19 ani) de la Academia Barcelonei este unul dintre pariurile selecţionerului Manuel Montoya pentru aceste meciuri. „Cred în şansa pe care o avem. Sunt două meciuri importante. Simt că avem şansă mai mare de a câştiga primul meci, fiind acasă. Să dăm tot ce putem în primul meci, iar după aceea, în meciul din deplasare, sunt convins că putem să-i batem. În sportul de echipă, e un lucru normal să se schimbe generaţiile. Tot timpul trebuie să existe o balanţă între tineri şi cei mai experimentaţi”, a declarat Buzle. Antrenorul secund Eliodor Voica este conştient de momentul dificil pe care îl traversează handbalul masculin. „Aceste meciuri sunt cele mai importante meciuri pentru noi. Sunt vitale. Problema nu este de integrare, pentru că toţi sunt ambiţioşi. Ne afectează absenţa lui Popescu şi a lui Sadoveac, accidentaţi. Lituania a fost mereu o echipă care a pus probleme tuturor. Franţa, Portugalia nu au câştigat simplu. Este cel mai important meci şi trebuie să facem tot ce depinde de noi, ca să-l câştigăm”.

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a atras atenţia că  partida cu Lituania nu este uşoară: Se poate spune că este la îndemână meciul. Dar din gură totul e uşor. Meciul cu Lituania va fi greu, e ultima şansă a noastră pentru a spera la calificare. Avem foarte mulţi jucători care sunt accidentaţi, piese importante, dar e o atmosferă de lucru şi privim cu încredere partida de mâine. Echipa Lituaniei are câţiva jucători care evoluează în campionate importante din Europa. Nu va fi deloc uşor”, a afirmat Dedu.
 

Comentarii