Se profilează medii mai mari la admiterea la liceu

Medii record de 10 la Iaşi, la Evaluarea naţională din acest an

marți, 27 iunie 2017, 01:50
2 MIN
 Medii record de 10 la Iaşi, la Evaluarea naţională din acest an

Anul acesta, absolvenţii de clasa a VIII-a s-au descurcat foarte bine la Evaluarea naţională, simularea organizată de Ministerul Educaţiei, dar şi cea organizată de ISJ reuşind să pregătească elevii cu atmosfera de examen şi cu tipul de subiecte mult mai bine decât în anii trecuţi, de ajutor fiind, se pare, şi subiectele mai uşoare. Astfel, peste 84% dintre elevii înscrişi la Evaluarea naţională au obţinut peste cinci, situând judeţul Iaşi printre primele în ţară. 

"Astăzi (n.r. – ieri) au fost publicate rezultatele Evaluării Naţionale, iar la nivelul judeţului Iaşi avem un motiv de mândrie. Peste 84% dintre elevii înscrişi la acest examen au obţinut medii peste cinci. Mai mult decât atât, judeţul Iaşi se înscrie printre judeţele fruntaşe, probabil pe primul loc, la nivelul mediilor de 10 pe care elevii le-au obţinut. Astfel, avem 37 de medii de 10, o sută de elevi obţinând nota 10 la Limba şi literatura română şi 283 la Matematică. Numărul mediilor de 10 ne onorează, precum şi rezultatele foarte bune obţinute de către toţi elevii participanţi la Evaluarea Naţională.

Au fost desfăşurate activităţi care au condus spre obţinerea acestor frumoase rezultate, şi aici ne gândim la simulările organizate atât de către Inspectoratul Şcolar, cât şi de Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi activităţile de pregătire desfăşurate de profesorii noştri împreună cu elevii de clasa a VIII-a”, a declarat Genoveva Farcaş, inspector şcolar general în cadul ISJ Iaşi. Spre deosebire de 2015, când au fost obţinute doar 20 de medii de 10, şi în 2016 când s-au obţinut 23 de medii de 10, numărul de medii maxime de anul acesta depăşeşte cu mult rezultatele anterioare. La nivelul judeţului Iaşi au fost obţinute 1.200 de medii între 9 şi 9,99, 1.024 de medii între 8 şi 8,99, 939 între 7 şi 7,99, 935 între 6 şi 6,99, 864 între 5 şi 5,99 şi 932 sub media 5. Reprezentanţii ISJ se aşteaptă ca, după corectarea contestaţiilor, numărul mediilor sub 5 să scadă, rata de promovabilitate crescând în fiecare an cu cel puţin un procent după afişarea rezultatelor finale. 

 

 

Comentarii