Mercedes GLA: un SUV foarte şic (FOTO)

luni, 22 aprilie 2013, 01:50
2 MIN

Mercedes-Benz va prezenta la Salonul Auto de la Shanghai prototipul GLA. E un model dintr-o clasă nouă, un SUV care va fi construit pe platforma MFA a lui Clasa A. Designul este impresionant, detaliile caracteristice SUV-urilor (bosaje ale roţilor umflate, jante din aliaj de dimensiuni mari, grilă faţă de dimensiuni mari şi gardă la sol ridicată), fiind în mod inspirat “transplatate” pe liniile elegante şi dinamice ale unui hatchback. O versiune de serie a lui GLA este aşteptată să debuteze la Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

“Conceptul GLA marchează o abordare nouă pentru noi în segmentul SUV-urilor compacte. Este o evoluţie mai sportivă şi mai apropiată de un coupe în această categorie de vehicule. Conceptul GLA este un SUV compact care combină spiritul său sportiv cu toate calităţile care caracterizează un companion de relaxare. Evadează din viaţa de zi cu zi este mesajul pe care această maşină i-l transmite şoferului său", spune Joachim Schmidt, vice-preşedinte Executiv Mercedes.
Prototipul GLA are o lungime de 4.38 metri, o lăţime de 1.97 metri şi o înălţime de 1.57 metri. Ampatamentul său este de 2.69 metri, iar platforma sa este comună cu A-Klasse şi CLA. Oficialii Mercedes-Benz au confirmat faptul că modelul va prelua motorizări din gama A-Klasse, confirmând chiar şi o versiune AMG, numită GLA 45 AMG, care va oferi peste 300 CP. Noul model ar putea fi construit tot la fabrica Mercedes-Benz  unde se asamblează şi clasa A.
În primul sfert al anului curent, vânzările globale ale Mercedes-Benz au crescut cu 3.5 procente, totalizând 324.898 unităţi. Între timp, rivalii de la Audi au crescut cu 6.8 procente, iar cei de la BMW au crescut cu şapte procente. Această situaţie s-ar putea schimba în viitor, cei de la Mercedes-Benz anunţând, prin şeful de vânzări şi marketing – Joachim Schmidt, că gama de modele cu tracţiune faţă va fi cea mai mare familie din portofoliul Mercedes-Benz. Acest lucru înseamnă mai multe versiuni de caroserie şi mai multe modele construite pe platforma MFA.

Comentarii