Mesajul familiei lui Pistorius pentru judecătoare, după anunţarea deciziei

vineri, 12 septembrie 2014, 19:28
1 MIN
 Mesajul familiei lui Pistorius pentru judecătoare, după anunţarea deciziei

Familia lui Oscar Pistorius, campionul paralimpic sud-african declarat vineri vinovat de omor din culpă, i-a mulţumit judecătoarei Thokozile Masipa pentru că a exclus varianta crimei cu premeditare în acest caz.

"Am ştiut mereu faptele şi nu ne-am îndoit nicio clipă de versiunea lui Oscar cu privire la acest tragic accident", a spus Arnold Pistorius, unchiul sportivului, citind un comunicat în sala în care a fost judecat campionul sud-african la Pretoria.

"În numele familiei, aş vrea să spun să îi suntem profund recunoscători judecătoarei Masipa, care a considerat că Oscar nu este vinovat de crimă", a precizat Arnold Pistorius.

Campionul paralimpic Oscar Pistorius, găsit vinovat de omor din culpă de justiţia sud-africană, a obţinut, vineri, dreptul de a rămâne în libertate pe cauţiune până la reluarea discuţiilor în cazul său la tribunalul din Pretoria, la 13 octombrie.

"Am folosit puterea mea discreţionară în favoarea acuzatului şi i-am acordat o prelungire a regimului actual de libertate pe cauţiune", a spus judecătoarea Thokozile Masipa, înainte de a reconvoca la data de 13 octombrie tribunalul pentru miniprocesul în care se va decide pedeapsa lui Pistorius.

 

Comentarii