Meteorolog: Valul de căldură se va intensifica. Vom avea nopți tropicale

joi, 03 august 2017, 20:08
1 MIN
 Meteorolog: Valul de căldură se va intensifica. Vom avea nopți tropicale

Valul de căldură se va intensifica în următoarele două zile, de aceea a fost emis cod roşu pentru 12 judeţe. Dacă azi au fost 39 de grade, mâine vor fi maxime cuprinse între 39 şi 42 de grade Celsius, comparabile cu maximele absolute de vară.

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, a declarat meteorologul Mihai Timu. Potrivit acestuia, restul judeţelor se va afla sub cod portocaliu de caniculă, astfel că temperaturile aici vor fi cuprinse între 36 şi 39 grade.

„Nu numai ziua va fi disconfort termic, dar chiar şi noaptea. Următoarele două – trei nopţi vor fi tropicale”, a precizat meteorologul.

Mihai Timu a spus că, deşi la începutul săptămânii viitoare vor fi perioade de răcorire pentru partea nordică a ţării – unde vremea va fi instabilă şi vor fi furtuni – în sud şi sud est va fi caniculă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o atenționare cod roșu de caniculă pentru 12 județe. În plus, pentru restul țării a fost emisă o atenționare de cod portocaliu de caniculă.

digi24.ro

Comentarii