„Micul Picasso” din Iaşi va picta duminică pentru a strânge bani pentru copiii din Kenya

vineri, 17 iulie 2015, 16:59
2 MIN
 „Micul Picasso” din Iaşi va picta duminică pentru a strânge bani pentru copiii din Kenya

Un proiect de suflet va avea loc zilele acestea la Iaşi, în care ieşeanul Alexandru David, numit şi micul Picasso, va picta pentru a aduna bani de o plasmă pentru copiii de la o şcoală din Kenya.

Astfel, duminică, 19 iulie, la ora 19.30 va avea loc expoziţia de pictură şi grafică „Împreună putem ajuta“, în Aula sinodală a Catedralei Romano-Catolice „Sf. Maria Regina“ din Iaşi. În cadrul evenimentului organizat de Asociaţia „Sharing Love“, în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Promovare turistică“ Iaşi, vor susţine un moment artistic cei din corul de copii „Juniorii Operei“ de la Opera Română din Iaşi.

Expoziţia „Împreună putem ajuta“ a pornit de la ideea tânărului pictor, care îşi doreşte ca copii din zona Toricha, aflată în deşertul Chalbi, din nordul Kenyei, să primească în şcoală o plasmă uriaşă prin intermediul căreia să poată cunoaşte lumea care se află dincolo de deşert. David îşi mai doreşte ca toţi micuţii de acolo să aibă posibilitatea să vizioneze desene animate şi filme pentru copii.

Expoziţia face parte dintr-un proiect mult mai mare, ce aparţine tot unei ieşence, Matilda Andrici, care în 2012 a făcut posibilă construirea unei grădiniţe pentru nomazii de acolo, apoi a unei şcoli. Evenimentul este organizat de Asociaţia „Sharing Love“ în parteneriat cu Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică“, ambele din Iaşi. Asociaţia „Sharing Love“, prin Matilda Andrici, a vizitat în anul 2009 nişte nomazi care trăiau în Toricha, Kenya. Aceştia se stabiliseră acolo pentru că exista vegetaţie pentru animalele lor. Acei oameni şi-au dorit o grădiniţă în acel loc, iar în 2012 visul li s-a împlinit.

O altă fundaţie a construit mai apoi şi trei săli de clasă, iar astăzi Toricha este un adevărat reper pentru nomazii din împrejurimi, mulţi copii beneficiind de educaţie. Toţi cei care vor achiziţiona lucrările lui David vor primi şi un mic suvenir, un magnet cu Golia, în semn de mulţumire pentru gestul lor nobil. Intrarea la eveniment este liberă.

 

Comentarii