Mii de tineri din Romania viseaza acum la o cariera militara. Salariul pe care se angajeaza direct dupa terminarea studiilor

vineri, 02 octombrie 2015, 12:26
1 MIN
 Mii de tineri din Romania viseaza acum la o cariera militara. Salariul pe care se angajeaza direct dupa terminarea studiilor

Si universitatile cu profil militar si-au deschis joi portile pentru viitorii ingineri, doctori sau specialisti in aviatie.
Peste 5000 de tineri care au fost admisi in primul an viseaza la o cariera in uniforma. In alegerea lor a cantarit si faptul ca la final vor avea un loc de munca asigurat. Este drept insa ca si riscurile sunt mari, daca ajung in teatrele de operatiuni. 

Peste 200 de tineri au inceput de joi cursurile la Academia Tehnica Militara din Bucuresti. Sunt de doua ori mai multi ca anul trecut si chiar si asa au fost cate trei pe loc. Dupa 4 ani de studiu vor absolvi ca ofiteri ai Armatei Romane.
In acest timp, studentii beneficiaza gratuit de cazare, masa si uniforme. Este primul avantaj din multele pe care un tanar care alege aceasta cariera le poate avea. Dupa terminarea studiilor, este direct angajat. Initial, salariul este de aproximativ 1200 de lei, la care se adauga in 2000 de lei pentru chirie, hrana si haine.
 
Tolea Marius, Anul 1: Este si siguranta aceasta a unui loc de munca, cu totii avem un beneficiar la care suntem arondati sau alocati, care mai de care cum si-a ales in functie de preferinte.
 
Cei care performeaza si ajung sa faca parte dintr-o brigada care este trimisa intr-un teatru de operatiuni, in strainatate, vor castiga si 7000 de euro lunar.
 

Comentarii