Mii de tineri din toată lumea vor veni la o întâlnire organizată de Arhiepiscopia Iaşilor

vineri, 18 august 2017, 10:15
2 MIN
 Mii de tineri din toată lumea vor veni la o întâlnire organizată de Arhiepiscopia Iaşilor

Aproximativ 6.000 de tineri din ţară şi din străinătate se vor aduna la Iaşi în cadrul celei de-a IV-a ediţii a „Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi“ (ITO). 

Evenimentele din cadrul acestei întâlniri se vor desfăşura în perioada 1-4 septembrie, manifestările fiind organizate de către Departamentul de Tineret din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor. Pregătirile pentru această întâlnire au început încă de acum câteva luni, având loc diferite sesiuni de informare atât în cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae“ din Iaşi, dar şi în parohiile din Arhiepiscopia Iaşilor. Organizatorii anunţă că, pe parcursul celor patru zile, vor avea loc numeroase evenimente dedicate tinerilor.

Printre cele mai importante acţiuni sunt Conferinţa „Tânărul în căutarea libertăţii“, susţinută de către preotul Constantin Necula, care se va desfăşura pe 2 septembrie în Grădina Palas, Marşul Tinereţii, stabilit pentru data de 3 septembrie, traseul fiind Parcul Copou – Catedrala Mitropolitană sau Concertul excepţional susţinut de către Holograf, Orchestra Lăutarii şi Maestrul Nicolae Botgros şi Ion Paladi, care va avea loc pe 3 septembrie, în faţa Palatului Culturii. Prefectul Iaşului, Marian Şerbescu, a anunţat că, în perioada desfăşurării evenimentului, „va fi nevoie de o implicare a tuturor instituţiilor pentru ca această manifestare să se desfăşoare fără incidente“. Gazda celor mai importante evenimente din cadrul „Întâlnirii Internaţionale a Tinerilor Ortodocşi“ va fi Daniel Buzdugan. 

Comentarii