Militar suspectat că făcea parte dintr-o reţea care racole tinere pentru prostituţie, arestat

marți, 03 martie 2015, 17:11
2 MIN
 Militar suspectat că făcea parte dintr-o reţea care racole tinere pentru prostituţie, arestat

Un militar, cu gradul de căpitan, suspectat că făcea parte dintr-o reţea care se ocupa cu racolarea unor tinere, inclusiv minore, pentru practicarea prostituţiei a fost arestat preventiv, într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Galaţi.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis, marţi, o propunere a procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile în cazul lui Florian Mihăilă, militar, având gradul de căpitan, acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi anunţau, luni, că Mihăilă a fost iniţial reţinut deoarece există suspiciunea că, în cursul lunii noiembrie 2014, a aderat la un grup infracţional organizat care a recrutat mai multe tinere, inclusiv minore, pentru practicarea prostituţiei.

Potrivit sursei citate, gruparea fusese constituită de inculpaţii Ionelia Livia Bunduc, Anamaria Bunduc şi Laurenţiu Duca, iar femeile erau racolate pentru a se prostitua în diverse locuri din municipiul Sibiu.

În 4 februarie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Brăila şi Vrancea, au făcut 15 percheziţii în judeţele Galaţi şi Sibiu, pentru destructurarea unei grupări infracţionale formată din zece persoane, specializată în trafic de persoane şi trafic de minori.

DIICOT preciza atunci că în cauză există suspiciuni că, începând din ianuarie 2013, membrii grupării au recrutat câteva zeci de tinere, inclusiv adolescente de 15 ani, pentru a practica prostituţia în diverse locuri din municipiile Galaţi şi Sibiu.

Pentru recrutarea tinerelor, de regulă persoane provenite din mediul rural, din familii dezorganizate, cu o situaţie materială precară sau cu un grad diferit de educaţie, membrii grupării au postat anunţuri de angajare pentru o aşa-zisă activitate de masaj erotic în diverse publicaţii din presa scrisă, precum şi pe site-uri de profil.

Procurorii DIICOT mai spuneau că din activitatea de prostituţie a victimelor membrii grupării au obţinute însemnate sume de bani, respectiv peste 3.000 de lei zilnic.

În 5 februarie, magistraţii Tribunalului Galaţi au admis în parte cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru 30 de zile formulată pe numele a şapte persoane acuzate de racolarea tinerelor în vederea practicării prostituţiei, astfel încât şase dintre acestea au primit mandate de arestare, în timp ce o femeie a fost pusă sub control judiciar şi a primit interdicţia de a părăsi ţara, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Comentarii