Minunea din Sala Polivalentă

sâmbătă, 26 octombrie 2013, 01:50
2 MIN
 Minunea din Sala Polivalentă
Penicilina Iaşi a învins echipa multinaţională CSM Bucureşti cu 3-1 (-9; 21; 22; 25), în etapa a IV-a a Diviziei A1 de volei feminin

 
 
Fără un set câştigat în primele trei runde, fără a aduce vreun nume sonor după promovarea în elită din acest an, Penicilina părea victimă sigură ieri, în Sala Polivalentă din Iaşi, în faţa unei trupe care a importat masiv în această vară şi care e cotată drept pretendentă la cucerirea titlului de campioană naţională. Startul partidei a confirmat pronosticurile, CSM încheind primul set în doar 19 minute cu un aspru 25-9, trei din punctele gazdelor fiind ca urmare a unor servicii greşite ale trupei pregătite de Iulian Coiculescu. Penicilina a conştientizat că are meci abia la 4-8, în actul doi, moment în care s-a declanşat o cursă de-a şoarecele şi pisica. Iaşul a egalat la 8, oaspetele au replicat imediat (9-14), gazdele au strâns iarăşi (14-15), bucureştencele s-au dus la 18-15. La acest scor, a urmat o serie fabuloasă, de şapte puncte câştigate de chimiste, pe serviciul Anei  Berdilă, avansul de patru puncte obţinut fiind apoi conservat. Chiar dacă succesul din setul doi, care a durat 29 de minute, a fost plătit scump, prin accidentarea Cristinei Lungu (lovită la pomete de o coechipieră, în timpul unui plonjon, căpitanul de echipă a plecat imediat la spital), semnalul că se poate a fost lansat. Încurajate frenetic de spectatori, profitând şi de căderea totală a oaspetelor, la care ridicătoarea Ana Grigoriu a tras echipa în jos, cubanezele Martha Sanchez şi Xenia Barros au arătat că vremurile în care au fost campioane olimpice au apus de mult, trinidadeza Krystle Esdelle a căzut, iar vedetele autohtone, ca Nicoleta Manu, au fost de nerecunoscut, Penicilina a intrat în setul trei cu 5-0 şi a condus, cu excepţia egalităţii de la 19, pe tot parcursul celor 27 de minute ale unui act încheiat cu 25-22. Pe val, cu blocajul funcţionând foarte bine, ieşencele nu au scăpat din mână nici parţialul al patrulea. Acesta a fost decis de o nouă serie foarte bună pe serviciul Anei Berdilă, lansată la 6-4, care a generat obţinerea a şapte puncte, avansul de nouă lungimi avut fiind menţinut apoi până la finalul celor 23 de minute de joc ale actului de final.
Toate elevele antrenorului Penicilinei, Rareş Puni, care au evoluat ieri, Mihaela Stîngă, Melinda Sipoş, Ana Maria Berdilă, Andra Streşină, Alina Melinte, Daniela Popovici, Ana Ursachi, Simona Mocanu, Cristina Lungu şi Diana Studineanu (ultimele două ca libero) merită felicitări.
 

Comentarii