Miroslava pare să o ia înaintea Iaşului. Parc industrial de 40 ha la Brătuleni, în spatele Metro

joi, 30 iulie 2015, 01:55
2 MIN
 Miroslava pare să o ia înaintea Iaşului. Parc industrial de 40 ha la Brătuleni, în spatele Metro

Ministerul Dezvoltării a emis un ordin prin care se acordă titlul de parc industrial societăţii Miroslava Industrial Parc SRL. “Ministerul nu ne-a pus nicio oprelişte. Sincer, chiar am crezut că mă execută politic", ne-a declarat primarul Dan Niţă

Zona industrială ieşeană se va transfera la Miroslava. Primul parc industrial din judeţ va funcţiona în comuna limitrofă Iaşului. Proiectul demarat de Consiliul Judeţean s-a blocat în avize, iar cel al Primăriei, de construire a unui parc industrial la Fortus, a rămas la nivel de simple declaraţii de bune intenţii. Ministerul Dezvoltării a emis un ordin prin care se acordă titlul de parc industrial societăţii Miroslava Industrial Parc SRL. “Ministerul nu ne-a pus nicio oprelişte. Sincer, chiar am crezut că mă execută politic, dar a fost cât se poate de corect şi operativ. Până la anul, parcul industrial va fi gata. Le-am văzut pe cele de la Cluj, de la Proieşti. Sunt mult înaintea noastră, dar recuperăm”, a declarat primarul comunei Miroslava, Dan Niţă (PNL).

Parcul industrial va fi amenajat în satul Brătuleni, pe o suprafaţă de 40 ha aflată în domeniul public al comunei, în apropierea Delphi. Zona permite extinderea ulterioară pe alte 100 ha. Conform precizărilor lui Niţă, cu excepţia canalizării, zona dispune de toate utilităţile necesare. Terenul urmează să fie îngrădit şi divizat în zone de depozitare şi industriale, urmând să fie amenajat şi un centru de afaceri. “Sunt patru firme care produc pentru Delphi. Ne aşteptăm ca ele să fie primele care se aşază în parc. În paralel, vom căuta şi noi investitori, că nu stăm cu mâinile în sân. Avem deja 8.000 de oameni angajaţi în Miroslava, din care nu ştiu dacă 1.000 sunt localnici. Restul sunt ieşeni”, a spus Niţă.
 

 

Comentarii