Misterul se adânceşte în cazul medicului dispărut de la Maternitatea Elena Doamna

joi, 05 noiembrie 2015, 02:56
4 MIN
 Misterul se adânceşte în cazul medicului dispărut de la Maternitatea Elena Doamna

Poliţiştii continuă căutările în cazul dispariţiei şefului Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Maternitatea "Elena Doamna", încercând să localizeze ultimele apeluri ale acestuia. Membrii familiei, cât şi iubita doctorului anestezist Onoriu Filip au spus că nu ştiu care este motivul plecării acestuia, adâncind şi mai mult misterul în acest caz.  

Bărbatul, în vârstă de 59 de ani, a dispărut sâmbătă, nu înainte de a bea o cafea cu iubita. “Nu am avut ceartă cu el. Eu sunt cea care a vorbit ultima cu el. A spus că vrea să plece din lumea asta. Nu avea nicio supărare, nu avea alte… Supărarea lui a fost cazul acela redeschis, şi schimbarea încadrării, din martor în suspect (moartea unei paciente pe masa de operaţie, în 2010, caz redeschis acum la cererea soţului decedatei – n.r.). Un om care primeşte o aşa veste, şi o citaţie… Mi-a spus asta, trebuie să recunosc. Lucrurile stau altfel. Este SMS la doamna avocat prin care spune că se sinucide, a lăsat două bilete, unul pentru familie, şi un număr de telefon, ca să luăm legătura cu toţii, şi un bilet pentru mine, în care îşi cere iertare. Spunea că nu mai are timp să stea pe pământul ăsta şi că îi pare rău şi că ştie că o să-mi facă rău. Şi să am grijă de pisică, lucruri de astea… Locuiam împreună, da. S-a gândit probabil şi la treaba asta, că dacă vreau să rămân, sau nu, pot să-mi iau tot… Dar nu ca să plec. S-a gândit şi la aspectul ăsta. Gândiţi-vă că dosarul s-a deschis în 2010, atunci i-a fost la fel de greu, dar nu a fost convocat ca martor. A trecut, a apărut decizia Colegiului Medicilor, şi acum a reapărut acest dosar. Nu este uşor… să ştiţi”, a spus tânăra, rugându-ne să nu îi publicăm numele, şi nici locul unde lucrează. 

Era în divorţ 

Tânăra a mai arătat că ea şi medicul Filip locuiau în apartamentul părinţilor lui, el fiind în divorţ de soţie. “Mai avea şi alte supărări, pe care eu nu pot să vi le spun. Erau legate de faptul că nu şi-a văzut nepoţii, ţinea foarte mult la unul dintre nepoţi. Mai era supărat că era într-un proces de partaj, dar nu cred că astea… Ce a pus capac a fost redeschiderea dosarului. El se vedea deja arestat, nu ştiu ce scenarii avea în cap. Era supărat, oricum. Mi-a spus că îi este frică. Dar poate trăieşte, poate este doar o rătăcire. Eu l-am sunat continuu, dar nu răspunde nimeni. Acum nu mai sună. Eu sper că este în viaţă. Noi îl iubim, toată lumea îl iubeşte, este respectat, şi nu îţi poţi închipui că un om care glumea şi era bun poate să facă aşa ceva. Era şi supărat, dar avea un tonus, ştia să-i facă pe alţii fericiţi. Am fost şi sunt un prieten, şi am trecut un pic bariera, încât am simţit că are nevoie de un om lângă el. Cu fosta soţie era în partaj, el locuia în apartamentul părinţilor lui. Un apartament micuţ, mai vechi… Dar nu asta era o problemă, că nu îi lipsea nimic, din punctul ăsta de vedere. Era un om care ştia să gătească, care ştie să facă orice, toate lucrurile şi le punea la punct”, a completat tânăra. 

Voiau să se căsătorească 

Şi fratele medicului a ţinut să sublinieze că dispariţia doctorului anestezist nu are nicio legătură cu concubina, deoarece ei voiau să se căsătorească.  “A avut o relaţie cu această fată extraordinar de bună. Nu au avut nicio discuţie contradictorie. Nu ştiu de ce a dispărut, dar nu s-a certat cu doamna deloc. El nu s-a certat cu această femeie. Este o doamnă deosebită. Nu ştiu, nu ştiu, nu ştiu de ce a plecat, dar nu din această cauză. Altele au fost cauzele, numai el poate le ştie. Este o persoană deosebită”, a spus Victor Filip, fratele medicului.

În momentul dispariţiei, Onoriu Filip purta o haină de fâş de culoare neagră, pulover bej deschis cu o dungă de culoare deschisă pe partea dreaptă, pantaloni negri şi pantofi negri din piele. Acesta are înălţimea de 1,85 m înălţime, 110 kilograme, faţa ovală, părul grizonat, tuns scurt, şi ochii negri. Dr. Onoriu Filip a fost văzut ultima dată de colegii de la Maternitatea “Elena Doamna” în dimineaţa zilei de sâmbătă, 31 octombrie, iar de atunci nimeni nu a mai reuşit să ia legătura cu el.

“Vineri a fost de gardă, sâmbătă a terminat, a predat garda şi, după, nu a mai venit. Nu ştiu nimic despre el în momentul acesta, dar am înţeles că Poliţia face cercetări. El nu a anunţat nimic, şi nu s-a întâmplat niciodată până acum aşa ceva. Nu ştiu ce s-a întâmplat, nu a mai venit la serviciu luni. Colegii nu ştiu nimic. L-a căutat familia la noi la spital, dar nu ştim unde ar putea fi”, povesteşte Cristina Dobre, managerul maternităţii. Dr. Onoriu Filip este şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii medicale, angajat al spitalului de mai bine de 20 de ani.

 

 

 

 

Comentarii