Moment de reculegere cu lumânări la UPU, ţinut de studenţi pe ploaie

vineri, 03 iunie 2016, 01:59
2 MIN

Ieri-seară, de la ora 18, în faţa UPU de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ s-au adunat mai mulţi studenţi pentru a aprinde candele şi pentru a ţine un moment de reculegere pentru cei care şi-au pierdut viaţa, pe care i-au cunoscut şi care le-au fost unora modele în viaţă.

„Dezvoltarea mea personală şi toată pasiunea pentru medicina de urgenţă mi-a fost insuflată de dumneaei. Era un om deosebit, cu spirit de echipă şi devotament cum nu am mai văzut, nu a ţinut nicio clipă cont de nimic şi a luptat pentru ce şi-a dorit să realizeze. Când am auzit vestea, nu mi-a venit să cred, eram la un examen“, a precizat Gabriel Găitan, student UMF şi voluntar SMURD de doi ani în cadrul UPU.

Managerul unităţii medicale, ec. Ioan Bârliba, a menţionat că pierderea este una imensă pentru spital, şi mai ales pentru familiile acestora.

„Este o situaţie dincolo de cuvinte, mai ales că la zece ani se repetă un fenomen. Doi oameni tineri, frumoşi, cu copii mici acasă, au murit la datorie, aşa cum au jurat“, a precizat acesta, vizibil afectat.

În momentul producerii accidentului, medicul-şef UPU-SMURD, prof. dr. Diana Cimpoeşu, era plecat în străinătate, iar imediat după aflarea veştii a luat un avion înapoi către ţară, urmând să ajungă la Iaşi cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

VEDEȚI ȘI:

IMAGINI: CUTREMURĂTOR! Minutele fatidice dinaintea prăbușirii elicopterului SMURD

Comentarii