Multe şi mărunte: Chelaru, la lotul de tineret

miercuri, 23 august 2017, 01:43
5 MIN
 Multe şi mărunte: Chelaru, la lotul de tineret
 
 
Selecţionerul Daniel Isăilă a anunţat lotul de jucători pentru partidele programate la începutul lunii septembrie, când vor întâlni Bosnia-Herţegovina, în deplasare, în 1 septembrie, la Zenica, şi Elveţia, la Ovidiu, pe 5 septembrie. Printre aceştia, se află şi mijlocaşul ieşean Marius Chelaru. Ceilalţi jucători convocaţi sunt: I.Radu, Stoian, Cabuz – portari; Cr. Manea, Nedelcearu, Paşcanu, Ghiţă, Olteanu, A. Radu – fundaşi; Nedelcu, Man, Dulca, Ciobanu, Dobre, Costache, Hagi, Moruţan, Cicâldău  – mijlocaşi; Ad. Petre, Puşcaş, Coman – atacanţi. Pe lista adiţională se află Ciobotariu, Dumitrescu şi Balaure. Tricolorii se vor reuni la Buftea, duminică, 27 august.
 
Stadionul din Craiova, aproape gata!
Reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii (CNI) au efectuat o vizită de lucru la noua atenă din Craiova, Stadionul Ion Oblemenco. Potrivit acestora, recepţia lucrărilor va fi făcută în curând, iar gazonul va fi montat în această săptămână.  "Astăzi am efectuat o vizită de lucru în Craiova, la stadionul Ion Oblemenco, împreună cu membrii Jandarmeriei Dolj şi cu reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal (FRF). În cadrul vizitei de lucru am clarificat şi aspecte cu privire la omologarea arenei sportive. De altfel, cu această ocazie, constructorul vine cu veşti bune pentru suporterii olteni, declarând că prognoza meteo pentru această săptămână permite demararea procesului de montare al gazonului. Menţionăm faptul că procesul de montare a gazonului a fost puţin întârziat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. (cod galben de caniculă)", se arată într-un comunicat al CNI. Stadionul Ion Oblemenco, cu aproximativ 30.000 de locuri, ar trebui să găzduiască primele meciuri în această toamnă. Valoarea lucrărilor este de 240 de milioane de lei.
 
 
 
 
Suedezii fluieră pe Viitorul
Suedezul Stefan Johannesson va conduce la centru meciul FC Salzburg – FC Viitorul din manşa a doua a play-off-ul-ului Ligii Europa. El va fi ajutat de asistenţii Fredrik Nilsson şi Mehmet Culum, în timp ce Andreas Ekberg va fi rezervă. Meciul FC Salzburg – FC Viitorul va avea loc joi, de la ora 20.00, în manşa a doua a play-off-ului Ligii Europa. În tur, echipa austriacă s-a impus la Ovidiu, cu scorul de 3-1. 
 
Liga a IV-a, liga foştilor
Echipa înfiinţată de Primăria Sectorului I, AS Academia Rapid, care a închiriat marca Rapid de la societatea aflată în lichidare, va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a, alături de CSA Steaua, CS FC Dinamo, echipa fostului patron dinamovist Nicolae Badea şi de două echipe cu numele Progresul, a decis ieri Comitetul Executiv al AMFB. Tot în Liga a IV-a va evolua şi formaţia AFC Rapid, care a promovat din Liga a V-a, dar şi echipe de tradiţie din fotbalul românesc precum AFC Carmen, Sportul Studenţesc şi AFC Venus. În cadrul unei conferinţe de presă, primarul sectorului 1 al Capitalei, Daniel Tudorache, a anunţat noul staff al echipei AS Academia Rapid Bucureşti: Daniel Niculae (preşedinte), Ovidiu Burcă (director general), Daniel Pancu (director sportiv) şi Constantin Schumacher (antrenor).
 
Borussia rezistă Barcelonei
FC Barcelona a făcut o nouă ofertă clubului Borussia Dortmund, de 130 de milioane de euro, pentru transferul francezului Ousmane Dembélé. însă germanii sunte neclintiţi: Ori 150 de milioane, ori Dembélé. rămâne la Dortmund. "Barça are răgaz până în week-end pentru a se decide. Puteţi fi siguri că nu vom aştepta până la 31 august. Este clar că vom închide acest caz cu câteva zie înainte", a declarat Hans-Joachim Watzke, directorul general al clubului Borussia. Barcelona l-a pierdut pe Neymar, care a plecat a PSG pentru suma record de 222 de milioane de euro, şi caută cu disperare înlocuitori pentru a suplini absenţa atacantului brazilian. Ultima ofertă a catalanilor pentru Dembélé.  a fost de 100 de milioane de euro. Pe lângă Dembélé (atacant, 20 de ani), Barcelona îl doreşte şi pe brazilianul Philippe Coutinho (mijlocaş ofensiv, 25 de ani) de la Liverpool. Însă nici englezii nu se grăbesc să-l cedeze pe Coutinho, refuzând şi ei mai multe oferte, ultima de 130 de milioane de lire sterline (140 milioane de euro). Liverpool ar fi de acord să-l lase pe brazilian să plece în Spania pentru 150 de milioane de euro. Perioada de transferuri în campionatele importante ale Europei se încheie la 31 august.
 
Azarenka a confirmat absenţa de la US Open
Jucătoarea de tenis Viktoria Azarenka din Belarus a confirmat,ieri, că nu va participa la US Open, ultimul de Grand Slam al anului, pentru a se dedica disputei juridice privind custodia copilului ei. "Din păcate, nu pot să concurez anul acesta la US Open din cauza situaţiei mele familiale. Abia aştept să revin anul viitor la unul dintre turneele mele favorite, la care m-am bucurat de unele dintre cele mai bune momente din cariera mea", a declarat fostul lider WTA, într-un comunicat. Japoneza Misa Eguchi îi va lua locul Viktoriei Azarenka pe tabloul principal al US Open.
 
Rooney – la cota 200
Atacantul Wayne Rooney a marcat golul 200 al carierei sale în Premier League în meciul pe care Everton l-a încheiat la egalitate, scor 1-1, cu Manchester City, în etapa a doua a campionatului Angliei. Rooney a marcat în minutul 35, în timp ce pentru City a punctat Sterling (’82). Wayne Rooney este al doilea jucător care ajunge la 200 de goluri în Premier League, după Alan Shearer (260 goluri).
 
 
Blat la Winston-Salem ?

Tennis Integrity Unit (TIU), organismul care luptă împotriva corupţiei din tenis, a deschis o anchetă privind meciul din primul tur de la turneul ATP de la Winston-Salem între ucraineanul Alexandr Dolgopolov şi brazilianul Thiago Monteiro.  TIU a anunţat că a primit alerte legate de creşterea spectaculoasă a cotei lui Dolgopolov chiar înainte de începutul meciului. Ucraineanul, locul 63 mondial, a pierdut în faţa brazilianului, locul 114 mondial, scor 6-3, 6-3. "TIU va evalua situaţia şi va răspunde în funcţie de informaţiile primite ca urmare a acordurilor de cooperare cu diferite case de pariuri", a anunţat forul contra corupţiei.  

 

 

Comentarii