Multe şi mărunte: Dolniceanu &Co, doar locul VI

marți, 25 iulie 2017, 01:43
7 MIN
 Multe şi mărunte: Dolniceanu &Co, doar locul VI
 
 
Echipa masculină de sabie a României, formată din Tiberiu Dolniceanu, Iulian Teodosiu, Alin Badea şi Mădălin Bucur, s-a clasat, luni, pe locul VI la Campionatul Mondial de scrimă de la Leipzig.  România a trecut pe tabloul de 16 de Japonia, scor 45-24, după care a fost învinsă, în sferturile de finală, cu scorul de 32-45, de reprezentativa Coreei de Sud. În primul meci de pe tabloul pentru locurile 5-8, România a învins Rusia, scor 38-45. Pentru poziţiile 5-6, sportivii români au luptat cu Iran, confruntare pe care au pierdut-o cu 43-45.
 
Argint la “Belarus Open”
Judoka Larisa Florian a câştigat medalia de argint în cadrul categoriei -52 de kilograme de la “Belarus Open” a anunţat, ieri,  site-ul oficial al Federaţiei Române de Judo. Florian a învins-o în primul meci pe Madelein Rubinstein (Norvegia), iar apoi a trecut de Mariana Esteves (Portugalia). În semifinale, Larisa Florian a învins-o pe Liudmila Plieva (Ucraina), dar a fost întrecută în finală de Daria Skripnik (Belarus). La masculin, Marcel Cercea a ocupat locul şapte în cadrul categoriei -73 de kilograme.
 
Marica adună diplome
Fostul internaţional Ciprian Marica a absolvit, weekendul trecut, cursurile de management sportiv organizate de UEFA în colaborare cu Universitatea de profil din St Gallen.  Marica a participat la acest proiect ca reprezentant al clubului Schalke 04, iar printre personalităţile prezente la ceremonie s-au numărat preşedintele federaţiei germane de fotbal şi fostul mare fotbalist Lothar Matthäus. Diplomele de absolvire şi certificatul de studii avansate în management sportiv au fost acordate de cel care a condus acest proiect, profesorul Andreas Herrmann.  Î primavară, Ciprian Marica a absolvit şi cursurile de management sportiv organizate la Madrid de UEFA şi federaţia spaniolă de fotbal.  Ciprian Marica a fost component al primei reprezentative a României în perioada 2003-2014, evoluând în 69 de meciuri şi înscriind 25 de goluri.
 
Opt medalii la tenis de masă
România a cucerit opt medalii la Campionatele Europene de tenis de masă pentru cadeţi şi juniori de la Guimaraes (Portugalia), una de aur, două de argint şi cinci de bronz.  Singura medalie de aur a fost obţinută de juniorul Cristian Pletea în proba de dublu masculin. Medaliile de argint au fost cucerite de echipa de junioare (Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Tania Plăian, Mihaela Plăeaşu), antrenată de Petre Arnăutu, şi de Cristian Pletea, în proba de simplu a juniorilor.
Medalii de bronz au obţinut echipa de juniori (Cristi Pletea, Rareş Şipoş, Florin Spelbuş, Dragoş Oprea), antrenată de Mădălin Ionaşcu, de Rareş Şipoş, la simplu juniori, Cristian Pletea şi Adina Diaconu la dublu mixt juniori, Adina Diaconu la simplu junioare şi Elena Zaharia la simplu cadete.
 
Centre de excelenţă finanţate FRF
FRF a transformat cele patru centre de excelenţă, de la Timişoara, Târgu Mureş, Deva şi Buzău, în două centre de pregătire naţională, la Timişoara şi la Târgu Mureş. Numărul de fotbalişti a fost redus de la 120 la 60, în urma unui proces de selecţie. Printre motivele renunţării la centrele de excelenţă se numără faptul că MTS nu le-a acordat acestora certificatul de identitate sportivă. "Întrucât Ministerul Tineretului şi Sportului nu a acordat Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) Centrelor de Excelenţă create în parteneriate cu autorităţile locale, Federaţia Română de Fotbal a hotărât să susţină financiar în totalitate cele două Centre Naţionale de Pregătire. Echipele noilor centre vor participa în competiţiile organizate de FRF ca selecţionate ale Federaţiei", se mai arată în comunicatul citat.
 
Viitorul nu l-a sancţionat pe Coman
FC Viitorul a dezminţit informaţiile vehiculate în presă, potrivit cărora atacantul Florinel Coman nu a evoluat în acest sezon din cauza faptului că a fost pedepsit de antrenorul Gheorghe Hagi pentru abateri disciplinare. "Dorim să precizăm că jucătorul nu a săvârşit fapte disciplinare, nu a suportat nicio sancţiune disciplinară şi a avut un program de pregătire separată din cauza faptului că nu a reluat pregătirile, în această vară, odată cu restul colegilor lui. De zilele următoare Florinel Coman va reveni în programul echipei, după cum a afirmat şi managerul tehnic al echipei noastre, Gheorghe Hagi, după încheierea meciului cu CFR Cluj", se arată într-un comunicat al clubului patronat de Hagi. Sport.ro a scris că Florinel Coman nu a prins lotul Viitorului în niciunul dintre cele trei meciuri disputate în acest sezon şi că va rata şi partida cu Apoel Nicosia din Liga Campionilor, din cauza unei probleme disciplinare pe care Hagi nu a vrut sa o ignore.
 
Pierde Djokovic US Open?
Tenismanul sârb Novak Djokovic, locul 4 ATP, are nevoie de o perioadă de repaus de şase până la 12 săptămâni, pentru a se reface total după problemele la cotul drept, informează presa sârbă. Potrivit Sportski Zurnal, sunt 99 la sută neşanse ca Djokovic să lipsească de la US Open, turneu programat în perioada 28 august – 10 septembrie, dar şi de la semifinala de Cupă Davis în care Serbia va întâlni Franţa, la Lille, în intervalul 15-17 septembrie. Sportivul în vârstă de 30 de ani a consultat specialişti în Serbia şi în Canada, iar aceştia i-au recomandat o perioadă de pauză de şase până la 12 săptămâni. Djokovic ar urma să susţină o conferinţă de presă în această săptămână pentru a-şi anunţa decizia.  Djokovic a jucat ultima dată în 12 iulie, când a abandonat în sferturile de finală de la Wimbledon, din cauza problemelor la cotul drept. 
 
Cupa Confederaţiilor a fost curată
FIFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că în urma celor aproape 400 de controale antidoping făcute la Cupa Confederaţiilor, în această vară, nu a fost depistat pozitiv niciun jucător.  FIFA a folosit la competiţia din Rusia cel mai vast program antidoping, care a inclus teste de sânge şi urină înaintea turneului şi în timpul turneului. Jucătorii au fost supuşi unor controale inopinate de sânge şi urină, iar după fiecare meci doi jucători de la fiecare echipă au fost testaţi. În total, s-au făcut 379 de controale, iar numărul eşantioanelor a fost 854 (352 de urină, 248 ser, 244 sânge). Din totalul testelor, 239 au fost făcute direct de FIFA, 175 în afara competiţiei şi 64 în timpul competiţiei. Toate eşantioanele au fost analizate la laboratoare acreditate WADA.  Cupa Confederaţiilor a avut loc în perioada 17 iunie – 2 iulie, în Rusia, Competiţia a fost câştigată de Germania.
 
Jamaica, în finala Gold Cup
Echipa naţională a Jamaicăi s-a calificat în finala Gold Cup, după ce a învins, duminică, la Pasadena (SUA), cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Mexicului, deţinătoarea trofeului, în semifinalele competiţiei. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Lawrence, în minutul 88. În finala Gold Cup, turneul final al Confederaţiei Americii de Nord, Centrale şi a Caraibelor, Jamaica va întâlni selecţionata Statelor Unite ale Americii, care a trecut, cu scorul de 2-0, formaţia Costa Ricăi. Finala va avea loc în noaptea de miercuri spre joi, la Santa Clara. Jamaica s-a calificat pentru a doua oară în istorie în finala Gold Cup, după cea din 2015 când a fost învinsă de Mexic, cu scorul de 3-1.
 
A murit portarul Waldir Peres
Fostul portar brazilian Waldir Peres, titular la Cupa Mondială din 1982, a decedat, ieri la vârsta de 66 de ani, în urma unui atac de cord suferit în timp ce lua masa cu familia, informează L’Equipe, citând clubul Sao Paulo. Waldir Peres este al doilea jucător decedat din lotul Braziliei de la Cupa Mondială din 1982, după Socrates în 2011. Waldir Peres a evoluat 39 de meciuri în naţionala Braziliei şi a fost campion naţional cu Sao Paulo pentru care a jucat în perioada 1973-1984.
 
“Cupa Climatherm” la tenis pentru copii
Clubul Sportiv Şcolar Unirea organizează, în perioada 28 iulie – 2 august competiţia de tenis pentru copii şi juniori dotată cu “Cupa Climatherm”. Întrecerile se vor disputa în fiecare zi, între orele 8:00 şi 20:00 la terenurile din campusul studenţesc “Codrescu”. Programul exact va fi stabilt joi, la şedinţa tehnică. Informaţiile ne-au fost comunicate de antrenorul Gheorghe Bărbărie de la CSŞ Unirea Iaşi. 
 
 
 

    

Comentarii