Multe si marunte: Lot subţire la Mondialele de atletism

miercuri, 02 august 2017, 01:43
5 MIN
 Multe si marunte: Lot subţire la Mondialele de atletism
 
 
România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de atletism, de la Londra, de 15 sportivi, din care trei beneficiază de invitaţii din partea IAAF, forul internaţional de profil. Ceilalţi 12 sportivi şi-au îndeplinit baremele de participare. Este voba de Bianca Răzor (400 m),  Claudia Bobocea (1500 m), Paula Todoran, Liliana Dragomir (maraton), Andreea Arşine (20 km marş), Alina Rotaru (lungime), Elena Panţuroiu (triplusalt), Marius Ionescu (maraton), Narcis Mihăilă, Florin Ştirbu (50 km marş) şi Andrei Gag (greutate). Cei trei care au primit invitaţii de la IAAF sunt Angela Moroşanu (lungime), Bianca Perie-Ghelber (ciocan) şi Alexandru Novac (suliţă). Delegaţia tricoloră va fi condusă de antrenoarea Ana Mirela Ţţermure şi îi are în componenţă pe tehnicienii Mihaela Nicoară, Ana Ille, Valentin Anghel, Mihai Corucle, Ioan Zanfirache, Mirel Seişanu şi Octavian Măzăran. Ultima medalie mondială la atletism, obţinută de România, datează de la ediţia Berlin 2009, când Nicoleta Grasu a câştigat bronzul la aruncarea discului (65,20 metri).
 
Mouratoglou, împotriva Şarapovei
Antrenorul Serenei Williams, Patrick Mouratoglou, cere reguli care să le interzică organizatorilor de turnee să invite jucători care au suspendaţi pentru dopaj. El s-a referit la Maria Şarapova, despre care a spus că nu merită wildcard-uri. "Sunt bucuros că a revenit pentru circuit, dar nu sunt bucuros să văd oameni care au primit-o înapoi ca pe o jucătoare revenită după o accidentare sau după ce a născut. Este o situaţie complet diferită. Nu cred că merită wildcard-uri. Nu am nimic împotriva ei, dar nu cred că un jucător care a fost suspendat pentru dopaj ar trebui ajutat să ajungă mai repede în top. Ca parte a pedepsei, ar trebui să plece de la zero din nou şi să-şi facă drum către vârf. Nu cred că e corect, cred că ar trebui să fie o regulă, atât în WTA, cât şi în ATP, care să nu permită organziatorilor de turnee să acorde wildcard-uri jucătorilor care vin după suspendări pentru dopaj. Dar mă bucur că ea a revenit, este bine pentru tenis", a declarat Mouratoglou.
 
Vedetă NCAA la Cluj
Fundaşul american Lasan Kromah este noul jucător al campioanei României la baschet, U Banca Transilvania Cluj, cu care va juca şi în Basketball Champions League. Lasan Kromah are 26 de ani, 1,98 metri înălţime şi vine la campioana României de la echipa Egis Kormend (Ungaria). În cariera universitară americană, Kromah a devenit campion în NCAA, cu Connecticut Huskies, şi are diplomă în drept penal, obţinută la George Washington University. La finalul carierei universitare, Lasan Kromah a fost ales de Brooklyn Nets pentru ediţia din 2014 a NBA Summer League, însă nu a prins un loc în liga americană.  Primul său contract profesionist a fost în Ungaria, la Alba Fehervar, unde a fost antrenat de selecţionerul României, Marcel Ţenter. Au urmat echipele Torku Konyaspor (Turcia), Kavala şi Patras (Grecia), Melbourne United (Australia).
 
Barcelona a blocat o primă pentru Neymar
FC Barcelona a blocat plata unei prime de 26 de milioane de euro către Neymar, în aşteptarea răspunsului atacantului cu privirea la plecarea la Paris Saint-Germain, au anunţat surse din cadrul clubului catalan. "Suma a fost depusă la un notar, în aşteptarea unui răspuns din partea jucătorului", a declarat sursa citată. Neymar este convoncat, astăzi, la reluarea antrenamentelor echipei FC Barcelona, alături de toţi jucătorii din lot. Această primă a fost negociată în urmă cu un an, atunci când fotbalistul şi-a prelungit contractul cu FC Barcelona până în 2021. Contractul includea o primă de prelungire pentru Neymar la finalul primului an, dar şi o creştere a clauzei de reziliere de la 200 la 222 de milioane de euro.
 
Clemenţă pentru “haiduci”
Comisia de Apel a UEFA a redus sancţiunile împotriva clubului croat Hajduk Split, după incidentele de la meciul cu Levski Sofia, din turul doi preliminar al Ligii Europa, a anunţat, ieri, site-ul oficial al forului european. Astfel, Hajduk Split va juca următorul meci european cu stadionul parţial închis şi va plăti o amendă de 30.000 de euro din cauza comportamentului rasist al suporterilor. Clubul croat a fost vizat şi de o procedură disciplinară pentru că suporterii au aruncat cu diverse obiecte, fapte pentru care a primit o amendă de 5.000 de euro.Iniţial, Corpul de Control, Etică şi Disciplină al UEFA a decis ca Hajduk Split să joace un meci cu porţile închise şi i-a acordat o amendă de 50.000 de euro pentru rasismul fanilor. Hajduk Split va întâlni, joi, pe teren propriu, echipa daneză Brøndby IF, în manşa secundă a turului trei preliminar al Ligii Europa. în tur, în Danemarca, cele două formaţii au încheiat la egalitate, scor 0-0.
 
Distribuţie de vază în ”Vuelta”
Ciclistul italian al echipei Astana, Fabio Aru, locul cinci în Turul Franţei din acest an, va participa la Turul Spaniei, a anunţat, ieri, formaţia kazahă, citată de L’Equipe. Aru va fi liderul echipei Astana şi va fi ajutat în etapele montane de columbianul Miguel Angel Lopez şi de spaniolii Luis Leon Sanchez şi Pello Bilbao. Italianul în vârstă de 27 de ani a câştigat Vuelta în 2015, iar cu un an în urmă s-a clasat pe poziţia a cincea. El are două podiumuri în Turul Italiei, locul trei în 2014 şi locul doi în 2015. Fabio Aru este al doilea ciclist cu şanse la victoria finală care îşi anunţă prezenţa în Turul Spaniei, după britanicul Chris Froome (Sky). Alţi rutieri importanţi care au putea participa în Vuelta sunt francezul Romain Bardet, italianul Vincenzo Nibali şi spaniolul Alberto Contador. Turul Spaniei va începe la 19 august în localitatea franceză Nîmes şi se va încheia la 10 septembrie, la Madrid.
 
 
 

Comentarii