Multe şi mărunte: Năstase intră în diplomaţie

sâmbătă, 23 septembrie 2017, 01:43
4 MIN
 Multe şi mărunte: Năstase intră în diplomaţie

 

Ministrul ceh de Externe, Lubomir Zaoralek, a declarat, vineri, că fostul tenisman Ilie Năstase a acceptat să devină consul onorific al Cehiei în România. Zaoralek a precizat că Năstase va avea biroul la Constanţa şi consideră că fostul tenisman este o alegere potrivită pentru postul de consul onorific.  "Am încredere în domnul Năstase. În diplomaţie trebuie să cântărim bine cuvintele şi cred că domnul Năstase este conştient de acest lucru. Sunt sigur că trecerea sa de la sport la diplomaţie va fi una de succes, pentru că îl văd ca fiind o persoană care înţelege responsabilitatea pe care o are în noua funcţie", a afirmat ministrul ceh. Ilie Năstase s-a declarat încântat de şansa oferită de autorităţile cehe. "Este o mare onoare. ţara mea nu mi-a oferit această şansă, pe care mi-aţi oferit-o. Apreciez acest lucru", a spus fostul sportiv.

 

Dinamo – Concordia se joacă miercuri

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat că meciul Dinamo – Concordia Chiajna, amânat în urmă cu două zile ca urmare a unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, se va disputa miercuri, 27 septembrie, de la ora 16.30. Meciul Dinamo – Concordia Chiajna ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână, miercuri, de la ora 21.00, dar a fost amânată după o amertizare de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, intensificări ale vântului şi cantităţi de apă însemnate, emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Asensio, speranţa fotbalului mondial

Marco Asensio (Real Madrid) este considerat cel mai bun fotbalist Under 21 din lume, conform unei anchete realizate de ziarul L'Equipe, care în acest clasament de atacantul britanic Dele Alli (Tottenham), francezii Kylian Mbappe (PSG) și Ousmane Dembele (Barcelona). În Top 10 mai figurează portarul Gianluigi Donnarumma (AC Milan), brazilianul Gabriel Jesus (Manchester City), germanul Leroy Sane (Manchester City), francezul Kingsley Coman (Bayern München), englezul Marcus Rashford (Manchester United) și germanul Timo Werner (RB Leipzig).

 

Lugano pierde pe teren propriu

Formaţia Lugano, următoarea adversară a FCSB în grupele Ligii Europa, a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de FC Sion, într-un meci din etapa a opta a campionatului Elveţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Schnewly (’52) şi Lenjani (’73). Pentru Lugano a înscris Golemic, în minutul 81. Lugano a jucat în următoarea formulă: Da Costa – Rouiller (’63 – Daprela), Sulmoni, Golemic – Piccinocchi – Crnigoj (’54 – Bottani), Sabbatini, Mariani, Mihajlovic – Gerndt, Marzouk (’77 – Culina). FCSB şi Lugano se vor întâlni, joi, 28 septembrie, în Elveţia, şi în 7 decembrie, la Bucureşti, în grupa G a Ligii Europa.

Zidane junior, împotriva seniorului

Mijlocaşul Enzo Zidane, transferat la Deportivo Alaves, va fi pentru prima oară adversarul tatălui său, Zinédine Zidane, în duelul cu Real Madrid, de sâmbătă, din campionatul Spaniei. "Va fi ciudat. Real este clubul vieţii mele, acolo joc de la 8 ani. Am jucat la toate categoriile. Va fi un meci special, ceva rar. Antrenorul advers este tatăl meu, el a fost un mare fotbalist şi mereu un exemplu pentru mine, în toate cele", a declarat Enzo Zidane, în vârstă de 22 de ani. Real Madrid va întâlni Deportivo Alaves, sâmbătă, de la ora 17.15, în etapa a şasea a campionatului Spaniei.

Vin nemţii la Cluj

Campioana en-titre a României la baschet masculin, U Banca Transilvania Cluj, va întâlni formaţia MHP Riesen Ludwigsburg în turul II al Basketball Champions League. Germanii au eliminat, echipa Bosna Sarajevo în turul I. MHP câştigase în tur cu Bosna, cu scorul de 85-59, iar joi, pe teren propriu, s-au impus, cu 102-59, obţinând astfel calificarea în turul II cu dublă victorie. În această fază se va duela cu campioana României, U Banca Transilvania Cluj, partida tur fiind programată în Germania, în 24 septembrie, iar cea retur, două zile mai târziu în Sala Polivalentă din Cluj. Câştigătoarea se va califica în turul III al BCL, fază în care se va juca în compania belgienilor de la Basic –Fit Bruxelles (29 septembrie şi 2 octombrie), pentru un loc în grupa B. Echipa învinsă în turul III va continua în grupele FIBA Europe Cup.

Cei trei nominalizaţi pentru “The Best Award”

Portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi brazilianul Neymar (PSG) aunt finaliştii pentru premiul The Best, care va fi decernat de FIFA luna viitoare, într-o gală care va avea loc la Londra.  La fotbal feminin, finalistele sunt Deyna Castellanos (Venezuela – Santa Clarita Blue Heat), Carli Lloyd (SUA – Houston Dash / Manchester City) şi Lieke Martens (Olanda – FC Barcelona). Gala "The Best" va avea loc la 23 octombrie, la Londra.

 

Comentarii