N-a încântat, dar a câştigat

vineri, 18 august 2017, 01:43
5 MIN
 N-a încântat, dar a câştigat

 Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului feminin de la Cincinnati fără să strălucească în meciul cu Anastasija Sevastova. Angelique Kerber şi Venus Williams au fost eliminate

 
 
 
Simona Halep a învins-o, aseară cu scorul de 6-4, 6-3, pe sportiva letonă Anastasija Sevastova (16 WTA) calificându-se în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Cincinnati.  Pe arena Grandstand de la Lindner Family Tennis Center s-au întâlnit două jucătoare care nu mai au secrete una faţă de cealaltă în privinţa jocului lor. Numai în acest an se mai întâlniseră de două ori iar românca se impusese de fiecare dată în două seturi. Astfel, evoluţia lor a fost una anticipată, Sevastova încercând să rupă ritmul cu mingi scurte, iar Halep să-şi joace adversara pe rever. Nu a fost un meci spectaculos, ci unul plin de greşeli, pe care l-a câştigat jucătoarea mai valoroasă. Totuşi, sportiva din Constanţa a fost destul de nervoasă, grăbită şi inconstantă de-a lungul acestei partide, având nevoie de două intervenţii ale antrenorului Darren Cahill pentru a ieşi din situaţii care nu păreau atât de dificile. Halep a condus cu 2-0, după un break în game-ul secund. Apoi jocul sportivei din România s-a "gripat", ea a început să comită erori şi să devină nervoasă, rezultând patru jocuri la rând câştigate de letonă. La 2-3, Simona i-a cerut ajutorul lui Darren Cahill, care a fost şi el un pic iritat pe eleva lui, pentru că nu a mai aplicat jocul şi tactica din primele două game-urii. De la 2-4, românca a luat şapte ghemuri la rând. Setul I l-a câştigat cu 6-4, în mai puţin de 40 de minute, apoi a condus cu 3-0 în setul secund. La acest scor s-a produs un nou "scurtcircuit " în evoluţia româncei şi Sevastova s-a apropiat la 2-3. Cahill a coborât din nou din tribună pentru a-şi sfătui eleva. Simona s-a desprins iar, la 5-2, a avut o minge de meci ratată în ghemul următor, pe serviciul rivalei, a salvat la rândul ei o minge de break, pentru a pune apoi capăt partidei, cu 6-3, după o oră şi 18 minute de la start. În faza următoare, Simona Halep va evolua cu britanica Johanna Konta (7 WTA) sau cu Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 11 WTA.
Câteva surprize s-au înregistrat în reuniunea anterioară. Fostul număr 1 mondial, germana Angelique Kerber (3 WTA) a fost învinsă după un meci plin de suspans de către rusoaica Ekaterina Makarova (39 WTA). Partida a durat două ore şi 40 de minute şi Makarova a câştigat cu 6-4, 1-6, 7-6, cu un tie-break decisiv încheiat 13-11. Înainte de a câştiga mingea victorioasă, Katia a mai avut şapte mingi de meci, două la 5-4 şi cinci în tiebreak. Şi nemţoaica a avut un “matchball” în tie-break, însă ea s-a arătat în final extrem de deranjată de manevrele rusoaicei, întârzieri la serviciu, pauze medicale şi alte de genul acesta. În acest meci s-au înregistrat nu mai puţin de 15 break-uri. Kerber are 7-6 în meciurile directe cu Makarova, dar aceasta s-a impus în ultimele trei dueluri. O altă surpriză a fost înfrângerea veteranei Venus Williams (37 de ani), finalista de la Wimbledon şi numărul 9 mondial, de către puţin cunoscuta australiancă de 21 de ani, Ashleigh Barty (42 WTA), jucătoare venită din calificări. Venus a pierdut cu 3-6, 6-2, 2-6, într-o oră şi 50 de minute. În ceea ce o priveşte pe Karolina Pliskova, actualul lider WTA, sportiva cehă s-a calificat fără probleme în optimi, după 6-2, 6-3, în 67 de minute, cu rusoaica Natalia Vihlianţeva (64 WTA, lucky loser).
Alte rezultate:  Camila Giorgi (Italia) – Daria Gavrilova (Australia) 7-6, 5-7, 6-3
Caroline Wozniacki (Danemarca) – Elena Vesnina (Rusia) 6-2, 6-4;  Carla Suarez Navarro (Spania) – Aleksandra Krunic (Serbia) 6-2, 6-2; Elina Svitolina (Ucraina) – Lesia Ţurenko (Ucraina) 6-1, 6-4; Julia Görges (Germania) – Françoise Abanda (Canada) 6-4, 6-4; Sloane Stephens (SUA) – Petra Kvitova (Cehia) 6-2, 6-3; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Alizé Cornet (Franţa) 6-1, 6-4. Optimi: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Carla Suarez (Spania) 6-2, 6-4.
Fraţii s-au dus unul după altul
* În turneul masculin, de la Cincinnati din seria Masters 1000, dotat cu premii totale de 4.973.120 dolari, ambii fraţi Zverev au fost eliminaţi. Alexander Zverev (19 ani, 7ATP) a pierdut în faţa americanului Frances Tiafoe (87 ATP) cu un an mai tânăr, scor 6-4, 3-6, 4-6. Tiafoe a pus capăt unei serii de zece victorii consecutive reuşite de Zverev. Cel mai mare dintre fraţii Zverev, Mischa (29 ani, 26 ATP), a fost învins de spaniolul Pablo Carreño Busta (26 ani, 17 ATP), cu 3-6,. 6-7. Rafael Nadal, care va fi numărul unu mondial de luni, s-a impus în faţa francezului Richard Gasquet, cu 6-3, 6-4, la debutul său în turneul din Ohio.  Alte rezultate: Albert Ramos  (Spania) – Gilles Muller (Luxemburg) 5-7, 6-4, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Aleksandr Dolgopolov (Ucraina) 6-3, 7-6; Adrian Mannarino (Franţa) – Sam Querrey (SUA) 6-2, 7-6; David Ferrer (Spania) – Janko Tipsarevic (Serbia) 6-4, 6-7, 6-; Nikoloz Basilashvili (Georgia) – Christian Harrison (SUA) 6-3, 6-3 ; Jared Donaldson (SUA) – Ramkumar Ramanathan (India) 6-4, 2-6, 6-4;  ; Juan Martin Del Potro (Argentina) – Mitchell Krueger (SUA) 6-4, 6-4; Yuichi Sugita (Japonia) – Joao Sousa (Portugalia) 3-6, 7-6, 6-1; Karen Haceanov (Rusia) – Thomas Fabbiano (Italia) 6-2, 6-2. Optimi: Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Juan Martin del Potro (Spania) 6-3, 7-5; David Ferrer (Spania) – Pablo Carreño (Spania) 6-4, 6-4;
* Patricia Ţig şi Mihaela Buzărnescu s-au calificat în optimile de finală ale turneului ITF de la Vancouver (Canada), dotat cu premii totale de 100.000 de dolari. Patricia (127 WTA) a învins-o pe belgianca Ysaline Bonaventure, cu 6-7, 7-5, 6-4, după două ore şi 39 de minute, la capătul unui meci în care ambele jucătoare au comis numeroase erori. Buzărnescu (132 WTA) a trecut în două seturi de nipona Eri Hozumi (168 WTA), cu 7-6, 6-3, într-o oră şi 51 de minute.

    

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii