Na, na, PSD!

marți, 21 octombrie 2014, 01:50
3 MIN
 Na, na, PSD!
Comisia Nana şi marele jaf pesedist.

Exista o explicaţie! Deşi multă lume aştepta de la Comisia Nana o lovitură de graţie dată lui Băsescu, aceasta a întârziat să se declanşeze. În pofida unor posturi tv care cereau imperativ puterii să treacă la represalii, Parlamentul nu se mai arăta aşa interesat de mişmarurile cu terenuri ale familiei Băsescu din judeţul Călăraşi. Pe surse, se aflase deja că PSD "uitase" chiar să-şi plătească oamenii care cautaseră luni de zile dovezi incriminatorii. Legenda spunea că dosarul Nana era mai gros şi mai periculos decât părea la prima vedere. Dar parlamentarii puterii se făceau că plouă!

Abia acum au înţeles unii de ce PSD a dat-o cotită. Mafia retrocedărilor este în proporţie zdrobitoare pesedistă. Dacă iei urma ilegalităţilor din sfera reconstituirilor drepturilor de proprietate, din ultimii 25 de ani, vei da inevitabil peste clientela PSD. Judecătorii, notarii, poliţiştii, patronii firmelor imobiliare, cumpărătorii de drepturi litigioase, falşii proprietari etc. implicaţi în toate tranzacţiile dubioase au avut întotdeauna legături strânse cu "partidoiul". Marele jaf postcomunist la care s-au dedat comuniştii după 1989 a început imediat după revoluţia din decembrie. În primul deceniu s-au distrus întreprinderile, iar în cel de-al doilea s-au tăiat pădurile.

Scandalul penal de acum în care sunt implicaţi socrul lui Victor Ponta şi alţi pesedişti de frunte dezvăluie cum se făceau retrocedările ilegale. O încâlceală de procese, de relaţii şi de presiuni, de intervenţii, de şantaje şi de ameninţări, de abuzuri şi de falsuri crea necesara cortină de fum în spatele căreia se fura totul. Şi era vorba de sute de milioane de euro, la o singură strigare! Culmea este că am descoperit, cu această ocazie, că existau totuşi şi oameni care încercau să se opună jafului! Foarte ciudat! Ăştia sigur nu-s pesedişti!

Ironia face ca povestea din jurul comisiei Nana să semene binişor cu istoria DNA. Înfiinţată în 2002 (sub numele de PNA) de către Adrian Năstase, pentru a proteja interesele (citeşte şpăgile) liderului PSD, Direcţia Naţională Anticorupţie avea să-şi trimită, peste zece ani, tătucul la puşcărie. Acela a fost momentul în care justiţia a început să se comporte ca o veritabilă putere în stat. De atunci, încurajată de victorie, DNA chiar s-a ţinut de treabă şi, în pofida obstacolelor puse de Parlamentul Interlopilor, a reuşit să aresteze o groază de personaje sinistre ale tranziţiei.

La fel, creată de parlamentarii PSD pentru a-i număra hectarele lui Băsescu, comisia Nana a atras atenţia asupra nenumăratelor infracţiuni derulate în domeniul retrocedărilor fostelor proprietăţi. Numai în cazul pădurilor, peste 25% dintre zonele împădurite au fost luate cu japca. Dar există uriaşe terenuri agricole şi foste IAS-uri profitabile, monumente istorice şi centre ale unor oraşe, ba chiar şi localităţi întregi ce au încăput pe mâinile infractorilor. În absolut toate tranzacţiile este implicată clasa politică. În majoritatea dintre ele îi regăsim pe politicienii PSD. Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, este doar unul dintre ei.

Dacă DNA îşi face treaba aşa cum se cuvine, poate că, peste zece ani, vom spune că dreptatea a început cu comisia Nana! 

Comentarii