Nicu Vlad, fără rival

miercuri, 13 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Nicu Vlad, fără rival

Fostul campion olimpic a fost ales, pentru a patra oară ca preşedinte la Federaţia Română de Haltere


Nicu Vlad a fost reales, în unanimitate, preşedinte al Federaţiei Române de Haltere, al patrulea său mandat consecutiv, cu prilejul Adunării Generale de alegeri care s-a desfăşurat marţi la sediul MTS. Pentru că a fost unicul candidat la preşedinţie, votul a fost deschis şi Nicu Vlad a întrunit toate sufragiile (30) delegaţilor cu drept de vot. Nicu Vlad, 49 de ani, a fost ales prima oară preşedinte în anul 2000. Tot prin vot deschis, din postura de candidat unic, a fost ales în unanimitate şi preşedintele Comisiei de Apel în persoana lui Alexandru Voicu.
Pentru funcţia de vicepreşedinte a fost ales Olimpiu Chindriş, cu 23 de voturi, care l-a devansat pe contracandidatul său Costel Dimofte (6 voturi). Un al treilea candidat la vicepreşedinţie, Ştefan Taşnadi, s-a retras din cursă înaintea votului.
Nicu Vlad este campion olimpic în 1984 (Los Angeles), medaliat cu argint la JO de la Seul din 1988 şi cu bronz la Atlanta în 1996. De asemenea, mai are în palmares trei titluri de campion mondial şi două europene.
”Am ajuns unde am ajuns cu federaţia pe plan sportiv, locul opt în lume la haltere, şi am avut un aport bun pe plan internaţional pentru obţinerea de performanţe. Vrem să rămânem pe acest loc în lume, deşi va fi greu să ne menţinem. Avem 198 de medalii câştigate în ultimii patru ani numai la campionate europene şi mondiale, la toate categoriile de vârstă, inclusiv cele 2, un argint şi un bronz de la Jocurile Olimpice. Este un bilanţ extraordinar pentru noi, nu a mai fost în istorie niciun ciclu olimpic cu atâtea medalii. În acelaşi timp este şi o responsabilitate mare, pentru că trebuie să continuăm pe aceeaşi linie şi nu e simplu”, a declarat Nicu Vlad, care a menţionat că una dintre priorităţile pentru noul ciclu olimpic 2013-2016 este atragerea mai multor tineri pentru practicarea acestui sport.
Nicu Vlad, vicepreşedinte al Federaţiei internaţionale de haltere, va candida pentru un post în Comitetul executiv la alegerile programate în mai la Moscova.(AGERPRES)
 
 
 

Comentarii