Noi întârzieri în adoptarea PUG

miercuri, 01 martie 2017, 22:39
2 MIN
 Noi întârzieri în adoptarea PUG

Planul Urbanistic General bate pasul pe loc. Numeroasele termene avansate până acum pentru intrarea sa în vigoare au fost depăşite succesiv.

Conform precizărilor viceprimarului Radu Botez, aplicarea PUG ar putea avea loc abia în al doilea trimestru al acestui an. „Ne-am lovit iar de o problemă de birocraţie. După ce am depus documentaţiile, iar acestea au fost acceptate de Agenţia de Protecţie a Mediului şi de Administraţia Bazinală a Apelor, şi după ce am depus proiectul şi la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice, ne lovim de realizarea a două contracte în ceea ce priveşte evaluarea impactului asupra mediului şi apelor, pe care nu le avem“, a declarat Botez.

Realizarea celor două studii a fost contractată în 2015, dar nu au fost realizate pentru că însuşi PUG nu era finalizat. Între timp, contractele au expirat, fiind necesară scoaterea din nou la licitaţie a realizării lor. Conform legii însă, nu pot fi organizate licitaţii decât pentru contracte prevăzute în buget, cu sumele necesare. Bugetul municipiului nu este însă aprobat, pentru că şi bugetul de stat abia a fost publicat în Monitorul Oficial. Procedurile pentru finalizarea PUG vor putea fi reluate abia după ce Consiliul Local va aproba bugetul municipiului, iar studiile de impact vor putea fi scoase la licitaţie. „Sperăm ca la sfârşitul lunii aprilie să putem duce documentaţiile la Bucureşti, unde speranţele noastre sunt legate de Ministerul Dezvoltării, unde avem un secretar de stat ieşean. Odată ajuns la minister, PUG ar trebui să fie aprobat repede“, a apreciat Botez. 

Comentarii