Noi promisiuni de la FSI

sâmbătă, 25 martie 2017, 02:43
2 MIN
 Noi promisiuni de la FSI

 

Fundaţia Sportului Ieşean susţine că va vira săptămâna viitoare 800 000 de lei către CSM Politehnica. Cu aceşti bani, clubul ar putea scăpa de datoriile la bugetul de stat şi ar rămâne cu restanţe de circa 2,3 milioane lei. Jucătorii şi antrenori nu au încasat niciun salariu în 2017
 
 
CSM Politehnica Iaşi are noi speranţe că va evita, la milimetru, intrarea în blocaj. Ieri, Fundaţia Sportului Ieşean a anunţat că a aprobat alocarea sumei de 800 000 de lei către echipa de fotbal a oraşului, suma urmând a intra în conturile CSM săptămâna viitoare. “În urma şedinţei de vineri a Comitetului Director al Fundaţiei, s-a aprobat alocarea sumei de 800 000 de lei către CSM Politehnica. Dacă nu vor apărea probleme legate de circuaţia documentelor, banii vor intra în conturile clubului până pe 31 martie” a spus preşedintele FSI, Lucian Popescu.
Banii amintiţi, primii pe care CSM îi primeşte în acest an de la Fundaţia Sportului Ieşean, vor acoperi datoriile acumulate de club către bugetul de stat în 2017, circa 750 000 de lei. CSM Poli va rămâne în continuare cu restanţe mari, de circa 2,3 milioane lei. Mare parte din acestea sunt date de salariile jucătorilor şi antrenorilor, care nu au încasat nicio retribuţie în 2017.
Reamintim, din banii obţinuţi din resurse proprii în anul în curs (ultimele rate ale drepturilor de televizare pentru sezonul 2016-2017, vânzarea lui Alexandru Creţu la Olimpia Ljubljana, sponsorizări), circa 1 milion de euro, CSM Politehnica a achitat restanţele din 2016, condiţie obligatorie pentru obţinerea licenţei pentru sezonul viitor.
Gruparea care activează în Liga I de fotbal va mai obţine în vară, dacă va câştiga play-out-ul, încă 1 065 000 de euro, prima rată din drepturile de televizare pentru sezonul viitor. Până atunci, clubul speră să mai primească alte fonduri de la FSI, care a virat 5,5 milioane lei echipei de fotbal în 2016.

Felia care va fi acordată fotbalului în 2017 din bugetul Fundaţiei va fi aflată luna viitoare. La începutul lunii, vor fi aprobate bugetele Consiliului Local Iaşi şi Consiliului Judeţean Iaşi pentru anul în curs şi, implicit, câţi bani vor da sportului local cele două instituţii. Foarte probabil, FSI va primit şapte milioane de lei de la CL şi un milion de lei de la CJ.  

 

 

 

Comentarii