Norocul Simonei ţine şi la Wuhan

vineri, 29 septembrie 2017, 01:43
3 MIN
 Norocul Simonei ţine şi la Wuhan

Karolina Pliskova a fost eliminată în sferturi şi Halep mai rămâne o săptămână pe locul II în topul mondial. A pierdut şi liderul mondial, Garbiñe Muguruza

 

 

* Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova a fost învinsă, ieri cu scorul de 6-4, 6-7, 6-7 de către  australianca Ashleigh Barty, locul 37 WTA, în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan.Barty s-a impus după un meci care a durat două ore şi 31 minute. Pliskova a reuşit, la scorul de 4-5 în decisiv, să revină de la 40-0 pe serviciul adversarei ei. însă cele trei mingi de meci salvate atunci nu au fost suficiente pentru ca sportiva din Cehia să câştige întâlnirea.  Dacă ar fi câştigat acest meci, Pliskova ar fi urcat pe locul 2 în clasamentul WTA, iar Simona Halep ar fi coborît pe poziţia a treia. Pliskova avea şanse de a reveni pe locul I WTA dacă ar fi câştigat Wuhan Open şi acualul lider, spaniola Garbine Muguruza, prezentă şi ea în sferturi, nu ar fi ajuns în semifinale. În urma victoriei lui Barty, clasamentul WTA de luni nu va suferi modificări în partea sa superioară: Muguruza va fi prima, Halep a doua, ucraineanca Elina Svitolina, care nu participă la turneul de la Wuhan, va continua pe locul 3, iar Pliskova pe 4. Următorul turneu important se va desfăşura săptămâna viitoare la Beijing, China Open, o competiţie de categorie Premier Mandatory.

Liderul mondial, Garbiñe Muguruza, a pierdut şi ea în sferturi la Wuhan în faţa letonei Jelena Ostapenko (10) şi va juca în semifinale contra australiencei Ashleigh Barty. Garbiñe a câştigat cu 6-1 primul set, dar jucătoarea baltică a intrat într-o serie fastă aproape ca în finala de la Roland Garros şi s-a impus cu 6-3, 6-4 în celelalte două seturi ale meciului care a durat o oră şi 58 de minute.

Nu numai Barty este revelaţia acestui turneu, ci şi jucătoarea greacă Maria Sakkari (80 WTA). Sakkari trecuse în tururile precedente de kazaha Iulia Putinţeva şi de favorita nr. 4, daneza Caroline Wozniacki. Ea şi-a continuat seria bună şi în faţa franţuzoaicei Alizé Cornet (42 WTA), pe care a învins-o cu 7-6, 7-5. În semifinale, Sakkari va juca tot împotriva unei franţuzoaice, Caroline Garcia (20 WTA) care a trecut cu 7-6, 6-4, de rusoaica Ekaterina Makarova.  

* Sferturi de finală în turneul WTA de la Taşkent: Arîna Sabalenka (Belarus) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 7-6, 3-6, 6-1; Timea Babos (Ungaria) – Stéphanie Voegele (Elveţia) 6-3, 6-4. Celelalte două sferturi au loc astăzi: Kurumi Nara (Japonia) – Katerîna Bondarenko (Ucraina) şi Vera Zvonareva (Rusia) – Aleksandra Krunic (Serbia). Astăzi, perechea formată din românca Ana Bogdan şi elveţianca Stéphanie Voegele va juca în sferturi cu cuplul Nao Hibino / Oksana Kalaşnikova (Japonia / Georgia). Învingătoarea acestei partide va juca în semifinale cu perechea Katerîna Bondarenko / Aleksandra Krunic (Ucraina / Serbia).

* Tenismanul austriac Dominic Thiem, prim favorit al turneului de la Chengdu, a fost învins în optimile de finală ale turneului ATP de la Chengdu, dotat cu premii de 1.028.885 dolari, după ce a fost învins de argentinianul Guido Pella cu 6-7, 4-6. Pella (72) va juca în sferturi cu americanul Taylor Fritz, care l-a eliminat pe georgianul Nikoloz Başilaşvili cu 6-3, 3-6, 6-1.  Într-o altă partidă, cipriotul Marcos Baghdatis l-a învins pe germanul Peter Gojowczyk cu 7-5, 3-6, 6-2.

 

Comentarii