Noua formaţie „Academia Rapid” va fi susţinută cu bani de la o firmă din Paşcani

joi, 24 august 2017, 17:00
2 MIN
 Noua formaţie „Academia Rapid” va fi susţinută cu bani de la o firmă din Paşcani

Noii giuleşteni s-au lansat la Primărie. Niculae, Pancu, Schumacher şi Burcă alcătuiesc conducerea echipei Academia Rapid, pe care o patronează edilul sectorului 1, Tudorache, şi în care ar fi implicat şGruia Stoica, un afacerist controversat 

Ediţia de azi a Gazetei Sporturilor dezvălui că până când Primăria va putea să direcţioneze către Rapid sume din bugetul public, primarul i-a asigurat pe oamenii implicaţi că are un privat dispus să susţină activitatea. Gruia Stoica deţine firma Electroputere VFU Paşcani, fostă Remat Paşcani.

El a evitat să spună în conferinţă de unde vin banii, dar surse din instituţie spun că ar fi implicat Gruia Stoica, un afacerist condamnat la doi ani şşase luni cu suspendare. A primit pedeapsa în 2016 pentru dare de mită, într-un caz în care a plătit pentru a afla, înaintea unei licitaţii, preţul cerut de CFR Marfă pentru transportarea cărbunelui. Stoica era interesat ca proprietar al Grup Feroviar Român, o societate al cărei obiect de activitate îl constituie transportul de marfă pe căile ferate.

Gruia ar oferi sumele necesare pentru ca Rapid să-şi construiască lotul, să aibă marca şi să înceapă sezonul. Ulterior, ar urma ca el să rămână la conducerea clubului ca asociat al Primăriei sectorului 1. Instituţia ar avea la dispoziţie, conform Ordonanţei care le permite primăriilor să investească în sport, 15 milioane de euro pe an. Mai mult decât bugetul anual al FCSB, cel mai bogat club românesc!

"Planul e ca echipa să nu mai depindă niciodată de o singură persoană sau de o instituţie, pentru a nu se repeta evenimentele care au dus vechiul club la faliment", spune Ovidiu Burcă, managerul giuleştenilor. Afirmaţia e şi o replică la ideea că spiritul şi tradiţia de echipă anti-sistem pe care le-a avut Rapid ar fi afectate de patronajul Primăriei şi de banii publici care urmează să fie "injectaţi" în vişinii. De la "Noi vi-l dăm pe Damaschin, voi ni-l daţi pe Valentin!", scandarea ironică pe care o aveau giuleştenii faţă de stelişti în perioada comunistă, Rapidul devine formaţia unei primării, în vreme ce Dinamo şi FCSB, grupările favorizate de statul lui Ceauşescu, sunt societăţi private.

SURSA: gsp.ro 

Comentarii