Noul Cod Penal a şters cinci ani din pedeapsa criminalului care şi-a violat şi ucis sora la CUB

luni, 03 februarie 2014, 16:46
2 MIN
 Noul Cod Penal a şters cinci ani din pedeapsa criminalului care şi-a violat şi ucis sora la CUB

 

Judecătorii Tribunalului Arad au decis să aplice legea mai favorabilă în cazul lui Ionuţ Ceobanu, tânărul care în 2004 şi-a violat şi ucis sora în catacombele Iaşului fiind protagonistului uneia dintre cele mai complicate anchete de omor din istoria României.
Ceobanu fusese condamnat în 2005 la 25 de ani de închisoare şi în urmă cu câţiva ani a fost transferat la Penitenciarul din Arad. După intrarea în vigoare a Noului Cod Penal, pedeapsa maximă pentru infracţiunile de care a fost acuzat Ceobanu a scăzut. Judecătorii au aplicat legea mai favorabilă şi au scăzut cu cinci ani pedeapsa primită de Ceobanu.
“În baza art. 6 alin.1 din Noul Cod Penal reduce de la 25 ani închisoare pedeapsa aplicată condamnatului pentru infracţiunea prevăzută de art.174-175 lit. c Cod penal, la 20 ani închisoare pedeapsa aplicată pentru infracţiunea prevăzută de art.188 alin.1 din Noul Cod penal; Reduce de la 18 ani închisoare pedeapsa aplicată inculpatului pentru art.197 alin.2 lit. b Cod penal la 12 ani închisoare, pentru infracţiunea prevăzută de art. 218 alin.3 lit. a din Noul Cod Penal. Contopeşte pedepsele mai sus individualizate în pedeapsa cea mai grea de 20 ani închisoare. Scade din pedeapsa aplicată acestuia prin prezenta hotărâre durata executată din 22.10.2004 până la zi”, se arată în minuta judecătorilor de la Arad.
„Crima de la Cub”, aşa cum a fost numită fapta săvârşită de Ionuţ Ceobanu, a avut loc în martie 2004. Tânărul, pe atunci în vârstă de 22 de ani, şi-a violat şi ucis sora de 16 ani în catacombele din centrul Iaşiului. Ceobanu a fost reţinut la mai bine de jumătate de an de la uciderea Anei-Maria, după ce a fost dat de gol de rezultatelor probelor ADN. În februarie 2005 a fost condamnat la 25 de ani de închisoare.

 

Comentarii